Ποταμός στην Αλβανία μετατράπηκε σε χωματερή

Ποταμός στην Αλβανία μετατράπηκε σε χωματερή

Στην Αλβανία, υπάλληλοι του δήμου Ελμπασάν βιντεοσκοπήθηκαν να εναποθέτουν απορρίμματα σε παράνομη χωματερή δίπλα στον ποταμό Σκουμπίν, ενώ η κατάσταση με τον αποτεφρωτήρα εξακολουθεί να παραμένει έκτακτη.

Αν και ο αποτεφρωτήρας έχει επισκευαστεί εδώ και μήνες, λόγω τεχνικών βλαβών, τα αστικά απόβλητα στο Ελμπασάν καίγονται σε χωματερές.

Σε μια παράνομη χωματερή δίπλα στον ποταμό Σκουμπίν, 3 χιλιόμετρα από τον αποτεφρωτήρα, οχήματα του δήμου Ελμπασάν εναποθέτουν αστικά απόβλητα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, τμήμα προαστιακής γειτονιάς κοντά στον Μεταλλουργικό Σύνδεσμο, αυτή η παράνομη πράξη που συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα συμβαίνει τακτικά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα με την επιγραφή «Δήμος Ελβασάν» ρίχνουν σκουπίδια δίπλα στο ποτάμι., τα οποία πυρπολούνται τη νύχτα, στέλνοντας λοφία μαύρου καπνού πάνω από το χωριό.

Ο δήμαρχος του Ελμπασάν, Gentjan Llatja, αρνήθηκε ότι απορρίφθηκαν απόβλητα στο ποτάμι από δημοτικά οχήματα.

Το αποτεφρωτήριο του Ελμπασάν κόστισε στους φορολογούμενους 26 εκατομμύρια ευρώ. Κατασκευάστηκε μέσω μιας αμφίβολης σύμβασης σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που έστειλε πίσω από τα κάγκελα 10 άτομα με κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, συμπεριλαμβανομένων του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Λευτέρ Κόκα και του πρώην σοσιαλιστή βουλευτή Άλκι Μπλάκο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου