Η νομιμοποίηση «μαϊμού» στους Αγίους Σαράντα που «έκαψε» τη διευθύντρια του Κτηματολογίου

Η νομιμοποίηση «μαϊμού» στους Αγίους Σαράντα που «έκαψε» τη διευθύντρια του Κτηματολογίου

Έρευνες 10 μηνών της Εισαγγελίας Αγίων Σαράντα οδήγησαν στη σύλληψη 3 πρώην στελεχών του Κτηματολογίου Αγίων Σαράντα, ανάμεσά τους η πρώην Διευθύντρια Άιντα Ντέμη και ο πρώην βουλευτής Γκάνη Χότζα. Φέρονται ύποπτοι για κατάχρηση καθήκοντος, καθώς νομιμοποίησαν παράνομα τετραώροφη οικοδομή στην είσοδο της πόλης.

Το ακίνητο, εμβαδού 1359 τ.μ. οικιστικής δόμησης και 1056 τ.μ. κοινωνικής οικονομικής δραστηριότητας, νομιμοποιήθηκε και εγγράφηκε στο όνομα του Γκάνη Χότζα, αν και στην πραγματικότητα ανήκε στην οικογένεια Sejko. Ήταν μισθωμένο σε εταιρεία υδροϋγειονομικών υλικών και βρισκόταν εντός της ιδιοκτησίας Sejko.

Η διαδικασία νομιμοποίησης, που διεκπεραιώθηκε από το Κτηματολόγιο στις αρχές του 2023, θεωρείται παράνομη, καθώς το ακίνητο ανήκε σε άλλους. Το Κτηματολόγιο προσπάθησε να "καλύψει" το λάθος, αλλά η Εισαγγελία Αγίων Σαράντα είχε ήδη κινητοποιηθεί.

Η Aida Demi απολύθηκε από τη θέση της Διευθύντριας τον Ιανουάριο 2024. Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο διαμέρισμά της, στις επιχειρήσεις της οικογένειάς της και στα γραφεία της στο Κτηματολόγιο Αγίων Σαράντα, κατασχέθηκαν αρχεία που σχετίζονται με την υπόθεση. Ο Λίκα και ο Στρόκα, πρώην αξιωματούχοι, τέθηκαν υπό κράτηση τον Μάρτιο 2024 για παρόμοια υπόθεση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου