Γερμανός πολιτικός επισκέφθηκε τον υπό κατ' οίκον περιορισμό Σαλί Μπερίσα

Γερμανός πολιτικός επισκέφθηκε τον υπό κατ' οίκον περιορισμό Σαλί Μπερίσα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δέχτηκε στο διαμέρισμά του τον παλιό του φίλο και Γερμανό πολιτικό του CDU, Έλμαρ Μπροκ, την Τρίτη. Ο Μπροκ, ο οποίος υπηρέτησε ως ευρωβουλευτής για 20 χρόνια και ηγήθηκε της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Αλβανίας στην πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα, η φιλία τους χρονολογείται από τις "ισχυρότερες προσπάθειές" για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ειδικότερα, ο Μπερίσα τόνισε την κρίσιμη υποστήριξη του Μπροκ το 2001, όταν "η αλβανική ψήφος κατασχέθηκε" στις εκλογές.

"Με τη βοήθειά του, επαναφέραμε την Αλβανία στον σωστό δρόμο, στην ευρωπαϊκή της κατεύθυνση", δήλωσε ο Μπερίσα. "Η διοργάνωση ακρόασης των αλβανικών πολιτικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον κ. Μπροκ θα μείνει στα χρονικά της ιστορίας", πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια κρίσιμη στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο ασκούσε πίεση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) να μην εκλέξει πρόεδρο με αμφισβητούμενη ψήφο.

Ο Μπερίσα επανέλαβε την δέσμευση του Δημοκρατικού Κόμματος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μπροκ για την ακλόνητη υποστήριξη του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα.

...

Μπερίσα για μέτρο κατ' οίκον περιορισμού: «Ένδειξη τυφλής πολιτικής εκδίκησης του Έντι Ράμα»

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα αντέδρασε για πρώτη φορά σχετικά με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου GJKKO για τον κατ' οίκον περιορισμό. Ο Μπερίσα λέει ότι αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο και η...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου