Η Αλβανία σε νέα «εκστρατεία» επανεκτίμησης ακινήτων κατά 3%

Η Αλβανία σε νέα «εκστρατεία» επανεκτίμησης ακινήτων κατά 3%

Στην Αλβανική Βουλή προτάθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα μια νέα διαδικασία επανεκτίμησης ακινήτων, η οποία δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να επανεκτιμήσουν την ακίνητη περιουσία τους έως τις 31 Ιουνίου 2025.

Εάν εγκριθεί η πρόταση, η επανεκτίμηση θα πραγματοποιηθεί έναντι καταβολής του 3% της διαφοράς μεταξύ της αναπροσαρμοσμένης αξίας και της εγγεγραμμένης λογιστικής αξίας του ακινήτου.

Η ευκαιρία αυτή αφορά:

  • Άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία νομιμοποίησης και εγγραφής ακινήτων: Η επανεκτίμηση θα τους επιτρέψει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους με βάση την πραγματική αξία των ακινήτων τους.
  • Άτομα που έχουν επιχειρηματική σύμβαση ή παραγγελία και βρίσκονται σε διαδικασία νομιμοποίησης και εγγραφής ακινήτων: Η επανεκτίμηση θα τους βοηθήσει να καθορίσουν σωστά τις τιμές πώλησης ή μίσθωσης των ακινήτων τους.

Η έγκριση του σχεδίου νόμου αναμένεται να έχει άμεσες επιπτώσεις στην αξία της αγοράς ακινήτων, φέρνοντας στην επιφάνεια την πραγματική τους αξία. Η προηγούμενη υλοποίηση παρόμοιας διαδικασίας είχε λάβει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους με βάση μια πιο δίκαιη αξιολόγηση των ακινήτων τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου