Ξεκινούν οι δημόσιες διαβουλεύσεις για τη δεύτερη φάση του Εθνικού Πάρκου Αώου στην Αλβανία

Ξεκινούν οι δημόσιες διαβουλεύσεις για τη δεύτερη φάση του Εθνικού Πάρκου Αώου στην Αλβανία

Μετά την ανακήρυξη του Αώου ως Εθνικό Πάρκο στην Αλβανία την άνοιξη του τρέχοντος έτους, η ομάδα τοπικών και διεθνών εμπειρογνωμόνων εργάζεται στη δεύτερη φάση του πάρκου σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Τουρισμού, την αμερικανική εταιρεία Patagonia, IUCN (Διεθνής Ένωση για Διατήρηση της Φύσης) καθώς και την Εθνική Υπηρεσία Προστατευόμενων Περιοχών.

Σε μια εμπνευσμένη νέα πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της διατήρησης και της αειφόρου ανάπτυξης αυτής της πλούσιας φυσικής περιοχής, η δεύτερη φάση του σχεδιασμού του Εθνικού Πάρκου Vjosa ξεκίνησε με δημόσιες διαβουλεύσεις για τη συμμετοχή της κοινότητας και των ενδιαφερομένων που επηρεάζουν και επηρεάζονται από τη γύρω περιοχή.

Οι δημόσιες διαβουλεύσεις είναι ένα σημαντικό βήμα προς μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς διαδικασία λήψης των σωστών αποφάσεων για το περιβάλλον γύρω από τη Vjosa και την κοινότητα.

Η σημασία των δημοσίων διαβουλεύσεων είναι διπλή. Πρώτον, διασφαλίζουν ότι η φωνή της κοινότητας και των ενδιαφερόμενων μερών ακούγεται και λαμβάνεται υπόψη στην ανάπτυξη του τελικού σχεδίου.

Αυτή η διαδικασία προάγει τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί το έργο. Δεύτερον, οι δημόσιες διαβουλεύσεις βοηθούν στον εντοπισμό διαφόρων ζητημάτων και ανησυχιών που μπορεί να προκύψουν κατά την υλοποίηση του έργου, επιτρέποντας βελτιώσεις στην αρχική φάση του σχεδιασμού.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου