Η εκπρόσωπος του ΔΚ Αλβανίας ζητά την παραίτηση Μπάσα

Η εκπρόσωπος του ΔΚ Αλβανίας ζητά την παραίτηση Μπάσα

Η εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Jorida Tabaku, ζήτησε από τον νυν πρόεδρο, Λουλζίμ Μπάσα, να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και να ανοίξει το δρόμο για την ενότητα της παράταξης.

«Στην πολιτική μας διακρίνει η σταθερότητα. Από τις 9 Σεπτεμβρίου έκανα έκκληση για την ένωση. Δέχτηκα επίθεση γιατί ήθελα να είμαστε μαζί. Το αποτέλεσμα που πήραμε στο πεδίο, μας πλήγωσε. Η άλλη πλευρά επίσης δεν πέτυχε τίποτα. Οπότε μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στη Βόρα μου είπαν ότι από τις 25 Απριλίου δεν υπάρχει κανείς στο πεδίο από το ΔΚ. Δεν μπορούμε να είμαστε κόμμα γραφείου. Σε κάθε συνάντηση ζητούσα να μην αποκλείουμε κόσμο. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική καρέκλα. Πρέπει να εκπροσωπούμε τον λαό. Είμαι έτοιμη να παραιτηθώ και από βουλευτής. Δεν θεωρώ τη θέση ως προνόμιο, αλλά ως ευθύνη.

Δεν είναι η ατομική καριέρα στο παιχνίδι, ούτε του Μπάσα, η της Jorida. Είναι το ΔΚ στο παιχνίδι. Όλοι πρέπει να το προσπεράσουν και να δουν ποιο είναι αυτό το ενωτικό βήμα.

Πιστεύω ότι, κύριε Πρόεδρε, πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω. Να βρεθεί τρόπος να ενωθούν οι παράγοντες στο ΔΚ και να πάμε μπροστά. Πιστεύω ότι έπρεπε να διαδηλώσουμε σήμερα. Περιμένουν να αντιμετωπίσουμε τον Έντι Ράμα, όχι ο ένας τον άλλον. Έχουμε ψηφιστεί για μια εναλλακτική κυβέρνηση και θα έπρεπε να είμαστε μια τέτοια εναλλακτική.

Σήμερα η μάχη μου είναι με τον Έντι Ράμα. Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Πώς να σταθούμε μόνοι μας. Είδαμε που βρισκόμαστε. Πρέπει να δούμε πώς θα ξαναχτίσουμε. Δεν ξέρω ποιος είναι ο μηχανισμός, αλλά μπορώ να πω ότι αυτό που έγινε αυτούς τους μήνες μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να το ξεπεράσουμε για τους δημοκράτες και τους Αλβανούς», είπε η Jorida Tabaku.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου