Επίσκεψη Κάμερον στα Τίρανα: Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και οργανωμένο έγκλημα

Επίσκεψη Κάμερον στα Τίρανα: Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και οργανωμένο έγκλημα

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Ιγκλί Χασάνι. Η επίσκεψη ενίσχυσε τις διμερείς σχέσεις και επανέφερε στο προσκήνιο ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Κάμερον εξήρε την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Αλβανίας, χαρακτηρίζοντας την Αλβανία "πιστό εταίρο". Η συνεργασία εστιάζει σε διάφορους τομείς, με έμφαση στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ζήτημα που αγγίζει άμεσα την Αγγλία.

Παράλληλα, ο Κάμερον επισήμανε την παράνομη μετανάστευση ως σοβαρό πρόβλημα και τόνισε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την αντιμετώπιση των προκλήσεων για τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ιγκλί Χασάνι, υποδέχτηκε με χαρά τον Κάμερον και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εδραίωση της συνεργασίας.

...

Αφίσα του Κάμερον στο πολυτεχνείο Τιράνων ενόψει της αυριανής του επίσκεψης

«Καλώς ήρθες Λόρδε Κάμερον» Καθώς αύριο αναμένεται να φτάσει στα Τίρανα για επίσημη επίσκεψη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υπο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου