Μεταξουργείο: Τρεις Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας

Μεταξουργείο: Τρεις Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας

Ένα κύκλωμα μαστροπείας στην περιοχή του Μεταξουργείου εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, αλβανικής καταγωγής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν επίσης τέσσερα άτομα για παραβίαση σφραγίδων.

Διασώθηκαν οκτώ γυναίκες που έλαβαν αρωγή και προστασία με τη συνδρομή εξειδικευμένων ΜΚΟ. Η εγκληματική ομάδα προωθούσε γυναίκες στην πορνεία σε οίκους ανοχής του Μεταξουργείου για παράνομο κέρδος. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024, και συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και παραβίαση σφραγίδων.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους και μίσθωναν διάφορα οικήματα για να λειτουργούν ως οίκοι ανοχής, επιτηρώντας και προστατεύοντας τις εκδιδόμενες γυναίκες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και συνοδοί Αστυνομικών Σκύλων, που πραγματοποίησαν ελέγχους σε επτά οίκους ανοχής, μίνι μάρκετ, εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων και μία οικία.

Κατασχέθηκαν δύο καταγραφικά μηχανήματα και κάμερες επιτήρησης, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων που αναφέρονταν σε εκδιδόμενες γυναίκες, προσωπικό οίκων ανοχής, αριθμούς ερωτικών ραντεβού, ειδικά ραντεβού «τζαζ» και διαμοιρασμό των εσόδων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ. Η υποστήριξη στις γυναίκες προσφέρθηκε με τη συνδρομή των ΜΚΟ «Α21» και «OUR GREECE», οι οποίες παρείχαν και εξοπλισμό για την επιτυχία της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ για δύο αλλοδαπούς που προσήχθησαν από τους υπό έρευνα χώρους ξεκίνησε η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου