Βέλγιο: Σύλληψη 7 Αλβανών για καλλιέργεια κάνναβης

Βέλγιο: Σύλληψη 7 Αλβανών για καλλιέργεια κάνναβης

Οκτώ άτομα, εκ των οποίων επτά Αλβανοί, συνελήφθησαν από τις βελγικές αρχές μετά από την αποκάλυψη μίας αλβανικής συμμορίας που καλλιεργούσε κάνναβη σε τρεις φυτείες στο Βέλγιο.

Η έρευνα ξεκίνησε στα μέσα του 2023 όταν η αστυνομία εντόπισε κουτιά με λουλούδια και σκουπίδια στο βαν ενός 37χρονου Αλβανού κατά τη διάρκεια ελέγχου στα σύνορα με την Ολλανδία.

Ακολουθώντας τα ίχνη, η τοπική αστυνομία ναρκωτικών στο PZ Antwerp αποκάλυψε την ύπαρξη μίας αλβανικής συμμορίας που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια κάνναβης στο Βέλγιο με έδρα το Deurne.

Μετά από εντολή του ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε Αμβέρσα, Flemalle, Heusden-Zolder, Leut και Maasmechelen. Σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις ενεργές φυτείες με περίπου 43 κιλά συγκομιδής κάνναβης, 500 φυτά σε σπορό και 1000 ώριμα φυτά.

Συνολικά 11 ύποπτοι συνελήφθησαν, εκ των οποίων 8 κατηγορήθηκαν και κρατούνται. Πρόκειται για επτά Αλβανούς και έναν Γερμανό ηλικίας 20 έως 54 ετών.

Ερευνώνται τυχόν ύπαρξη και άλλων ενεργών φυτειών, ενώ η τοπική αστυνομία έλαβε υποστήριξη από διάφορες μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της κινητής μονάδας, ειδικών μονάδων της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της τοπικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ η επιχείρηση αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην εγκληματική δραστηριότητα που σχετίζεται με την καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου