Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής, σύμφωνα με το Forbes

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής, σύμφωνα με το Forbes

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, δεν είναι μόνο ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες μπάσκετ στον κόσμο, αλλά και μια αναδυόμενη επιχειρηματική δύναμη.

Σύμφωνα με το Forbes, ο "Greek Freak" κατέκτησε την 5η θέση στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου, με συνολικά έσοδα 111 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2023-2024, ξεπερνώντας μάλιστα τον θρυλικό Λεμπρόν Τζέιμς.

Παρόλο που η σεζόν του επηρεάστηκε από τραυματισμό, ο Αντετοκούνμπο παραμένει ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στο γήπεδο. Έσπασε το ρεκόρ του Kareem Abdul-Jabbar για τα περισσότερα ριμπάουντ στην ιστορία των Μπακς, οδηγώντας την ομάδα σε 13 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας.

Εκτός από τις αθλητικές του επιτυχίες, ο Αντετοκούνμπο δραστηριοποιείται πλέον και στον επιχειρηματικό τομέα. Ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής τον Ιανουάριο, συνεργάστηκε με το αναψυκτικό Starry της Pepsi τον Φεβρουάριο και ετοιμάζεται να λανσάρει το έκτο signature sneaker του με τη Nike αργότερα φέτος.

Η επιρροή του Αντετοκούνμπο αγγίζει πλέον και τον κόσμο του κινηματογράφου. Τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε στο Amazon Prime το ντοκιμαντέρ "Giannis: The Marvelous Journey", το οποίο αφηγείται την απίστευτη ιστορία του από τη φτώχεια στην Αθήνα μέχρι την κορυφή του ΝΒΑ. Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής της Improbable Media, μιας εταιρείας που συνίδρυσε ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο, έλαβε θερμή υποδοχή από κριτικούς και κοινό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου