Αποχωρεί ο Εσκομπάρ από τα Δυτικά Βαλκάνια

Αποχωρεί ο Εσκομπάρ από τα Δυτικά Βαλκάνια

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, Τζέφρι Χόβερνιερ, επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκάμπριελ Εσκομπάρ από τη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Υπουργού Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κοσσυφοπέδιο, ο Χόβερνιερ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Εσκομπάρ για την αφοσίωσή του στην προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της δημοκρατίας στο Κοσσυφοπέδιο και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο και συνάδελφό μου Gabriel Escobar για την ακούραστη αφοσίωσή του στην προώθηση του οράματός μας για ένα ασφαλές, ευημερούν και δημοκρατικό Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων", δήλωσε ο Χόβερνιερ.

Εύχεται επίσης στον Εσκομπάρ καλή επιτυχία στα μελλοντικά του εγχειρήματα.

Ο Εσκομπάρ βρισκόταν στη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Υπουργού Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια από το 2021. Ήταν υπεύθυνος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Συνεργάστηκε στενά με τις κυβερνήσεις της περιοχής, διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Η αποχώρησή του έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς η περιοχή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η πολιτική αστάθεια και ο οικονομικός σφιγμός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου