Παραδόθηκε στις αρχές ο 23χρονος που σκότωσε αστυνομικό στο Φίερι για ασήμαντη αφορμή

Παραδόθηκε στις αρχές ο 23χρονος που σκότωσε αστυνομικό στο Φίερι για ασήμαντη αφορμή

Ο δράστης της δολοφονίας του 28χρονου αστυνομικού Novurz Cenaila, παραδόθηκε στην αστυνομία τα μεσάνυχτα της 15ης Μαΐου, μετά από διαπραγματεύσεις της RENEA με τα μέλη της οικογένειας. Για δυο ημέρες ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος στην Αλβανία με την αστυνομία να τον έχει επικηρύξει για 30.000€.

Η οικογένεια και φίλοι συνοδεύουν τον δράστη Azgan Mernica σε όχημα ΙΧ για να κατευθυνθεί προς το αστυνομικό τμήμα της πόλης και να παραδοθεί, παράλληλα κάποιος παριστάμενος τραβάει βίντεο. Στο βίντεο ο δράστης εμφανίζεται πολύ ήρεμος, ακόμη και χαμογελαστός.

Στο νέο βίντεο ακούγονται μέλη της οικογένειας να λένε στον Azgan Mernica «αν κάποιος παίξει μαζί σου εκεί...» αλλά και η θεία του η θεία του να λέει «καλή τύχη, ο Θεός να σε έχει καλά».

Ο 23χρονος προέρχεται από οικογένεια με μακρά ιστορία εμπλοκής σε εγκληματικές ενέργειες. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, ο πατέρας του εξέτισε ποινή φυλάκισης 20 ετών για τη δολοφονία του κουνιάδου του, ο ένας αδερφός του εκτίει ποινή φυλάκισης 19 ετών για φόνο που συνέβη το 2019, ο άλλος αδελφός επίσης εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Αριστερά, το θύμα Novurz Cenaila 28 ετών και δεξιά ο δράστης Azgan Mërnica 23 ετών

Ο 28χρονος αστυνομικός Novruz Cenalia σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι στις 13 Μαΐου 2024 στο χωριό Baltëz στο Φίερι. Ήταν καθοδόν για τη δουλειά με το αυτοκίνητό του φορώντας την αστυνομική του στολή, αλλά ενεπλάκη σε καυγά με τον Azgan Mërnica, 23 ετών, με αφορμή το ποιος είχε προτεραιότητα σε σταυροδρόμι. Οι δυο τους κατέβηκαν από τα οχήματά τους και λογομάχησαν, στη συνέχεια ο 23χρονος έβγαλε το πιστόλι που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε με μία σφαίρα στο κεφάλι το θύμα και τον σκότωσε ακαριαία. Στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο με το αυτοκίνητό του και έκτοτε ήταν καταζητούμενος των αλβανικών αρχών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου