Για τις 27 Μαϊου ορίστηκε η εκδίκαση της έφεσης του Φρέντη Μπελέρη

Για τις 27 Μαϊου ορίστηκε η εκδίκαση της έφεσης του Φρέντη Μπελέρη

Ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή, Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η δική θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 10:00 στα Τίρανα.

Οι δικαστές που κληρώθηκαν για να εξετάσουν την έφεση είναι οι: Daniela Shkira προέδρος, Dhimitër Lara μέλος και Ilirjana Olldashi μέλος.

Όπως είχαμε γράψει μετά την ανακοίνωση των δικαστών, η πρόεδρος της έδρας Daniela Shirka, έχει εμπλακεί ξανά στην υπόθεση καθώς είχε εξετάσει αίτημα για χορήγηση ειδικής άδειας ορκωμοσίας στον Φρέντη Μπελέρη, την οποία και είχε απορρίψει.

Η έφεση έρχεται σε συνέχεια της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε 24 μήνες φυλάκισης για τον Φρέντη Μπελέρη και 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και περιοριστικούς όρους για τον Παντελή Κοκαβέση.

Όπως εκτιμούν οι δικηγόροι, το μόνο ρεαλιστικό σενάριο της έφεσης είναι η μείωση της πρωτόδικης απόφασης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πρακτικά δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τα του δήμου της Χιμάρας καθώς σύμφωνα με τον αλβανικό εκλογικό νόμο, ο δήμαρχος χάνει το αξίωμα του όταν υπάρχει οριστική καταδικαστική απόφαση εις βάρος του. Συνεπώς το σχέδιο Ράμα για την κλοπή του δημαρχείου Χιμάρας θα έχει ολοκληρωθεί και επίσημα.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι εάν η έφεση θα ολοκληρωθεί πριν ή μετά τις κάλπες. Πάντως όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και εάν δεν ολοκληρωθεί η έφεση γρήγορα, ο Ράμα μετά τις 9 Ιουνίου θα κρατά φυλακισμένο έναν ευρωβουλευτή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου