Αλβανική Υπηρεσία Πληροφόρησης: Δεχόμαστε μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Αλβανική Υπηρεσία Πληροφόρησης: Δεχόμαστε μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφόρησης της Αλβανίας έχει πέσει θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

Η AKSHI ανακοινώνει ότι η κατάσταση έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα μετά από περίπου 60 λεπτά και οι κυβερνητικές ιστοσελίδες είναι και πάλι σε πλήρη λειτουργία.

«Ενημερώνουμε το κοινό ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε υπό μαζικές, κατανεμημένες επιθέσεις της μορφής «Διανεμημένη άρνηση υπηρεσίας» (DDoS), που εμποδίζουν το δίκτυο με παράνομες προσπάθειες πρόσβασης σε δημόσιους ιστότοπους. Η κατάσταση επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα μετά από περίπου 60 λεπτά και οι κυβερνητικοί ιστοχώροι είναι και πάλι σε πλήρη λειτουργία. Τονίζουμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των συστημάτων και των δεδομένων σε αυτά, αλλά μόνο με τον αποκλεισμό δημόσιων ιστοσελίδων.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Αλβανία βρίσκεται κάτω από τη μέγιστη προσοχή επιτιθέμενων και κυβερνοεγκληματιών. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και οι πληροφορίες είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ψηφιακή εποχή. Ο έγκαιρος εντοπισμός των απειλών, η ταχεία απόκριση και η ενίσχυση της ασφάλειας είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί τη δέουσα προσοχή και τη λήψη μέτρων προσαρμοσμένων στον χρόνο και τον τρόπο των επιθέσεων, κατά περίπτωση».

...

"Homeland Justice": Η ιστοσελίδα της Αλβανικής Βουλής στα χέρια των Ιρανών χάκερ - Δεύτερη επίθεση μέσα στη μέρα

Μετά τη «One Albania» χακαρίστηκε και η επίσημη ιστοσελίδα του κοινοβουλίου της Αλβανίας. Την ευθύνη ανέλαβε και πάλι η ομάδα «Homeland Justice». Μέσω ανάρτησης στο «Telegram», η ομάδα των χάκερ αναφέ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου