Κορυτσά: Σύλληψη δικαστικής υπαλλήλου για πλαστογραφία με σκοπό τη διευκόλυνση διακίνησης παράνομων ουσιών

Κορυτσά: Σύλληψη δικαστικής υπαλλήλου για πλαστογραφία με σκοπό τη διευκόλυνση διακίνησης παράνομων ουσιών

Η Εισαγγελία Τιράνων αποκάλυψε υπόθεση με πλαστά έγγραφα στο Δικαστήριο Κορυτσάς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μεταφοράς ναρκωτικών και παράνομων αντικειμένων στην Αγγλία.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η Ζένικα Λόλι, πρώην ειδικός πληροφορικής στο Δικαστήριο Πόγραδετς, η οποία μετά την αλλαγή του δικαστικού χάρτη μετακόμισε στο γραφείο υπηρεσιών του Δικαστηρίου Κορυτσάς ως αστικός δικαστικός υπάλληλος.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η Λόλι φέρεται να δημιούργησε και διένειμε πλαστές ταυτότητες και άλλα έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από επιτήδειους για να αποφεύγουν τους ελέγχους και να μεταφέρουν παράνομα ναρκωτικά και άλλα αντικείμενα.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι πλαστογραφίες χρησιμοποιούνταν για τη διέλευση των παράνομων ουσιών και αντικειμένων όχι μόνο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τελικό προορισμό την Αγγλία.

Η σύλληψη της Λόλι έλαβε χώρα στην Κορυτσά, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη συνεργατών της, καθώς και για τον καθορισμό του πλήρους εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου