43 εντάλματα σύλληψης εξέδωσε το SPAK στα πλαίσια μαζικής επιχείρησης σε όλη την Αλβανία

43 εντάλματα σύλληψης εξέδωσε το SPAK στα πλαίσια μαζικής επιχείρησης σε όλη την Αλβανία

Σε μια μαζική επιχείρηση σε διάφορες πόλεις της Αλβανίας, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς (ΣΠΑΚ) εξέδωσε 43 εντάλματα σύλληψης για σοβαρά εγκληματικά γεγονότα, όπως δολοφονίες, εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών και εξαφανίσεις. Η επιχείρηση βασίστηκε σε στοιχεία από τις εφαρμογές "SKY ECC" και "ENCRO CHAT", οι οποίες κρυπτογραφούσαν τις επικοινωνίες των εγκληματιών.

Μεταξύ των καταζητούμενων περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα του αλβανικού υποκόσμου, όπως τα αδέρφια Μπάμι (Βαλτέρ και Ντουρίμ), οι οποίοι φέρονται ως εμπνευστές, χρηματοδότες ή συμμετέχοντες σε σοβαρά εγκληματικά γεγονότα. Επίσης, συνελήφθησαν τα αδέρφια Ντούκα (Έρλις και Λέοναρντ), που εμπλέκονται σε παράνομη τυχερά παιχνίδια, δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών.

Στην περιοχή Shijak, ελέγχθηκαν οι Αστρίτ και Αλτίν Αβντυλάι, ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές, ομηρίες και δολοφονίες. Συνελήφθη και ο Φατμίρ Χυσενίν (Doçja), καταζητούμενος για δύο δολοφονίες.

Στη Lezhë, στόχος ήταν η οικογένεια Ndoka, με τον πρώην βουλευτή Arben Ndoka να τίθεται υπό κράτηση. Συνελήφθησαν επίσης οι Armando και Elvis Ndreca, αδερφός και ξάδερφος του βουλευτή Eduard Ndreca αντίστοιχα.

Στη Velipoja, συνελήφθη ο επιχειρηματίας Mir Bruli, συνεργάτης του Pëllumb Gjoka, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα στο πλαίσιο της επιχείρησης "Μεταμόρφωση".

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως:

  • Διακίνηση ναρκωτικών
  • Δολοφονίες
  • Εκβιασμοί
  • Απαγωγές
  • Ξέπλυμα χρήματος
  • Συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου