Την άνοιξη του 2025 οι πρώτες πτήσεις από το αεροδρόμιο Αυλώνας

Την άνοιξη του 2025 οι πρώτες πτήσεις από το αεροδρόμιο Αυλώνας

Σε συνέντευξη Τύπου η Υπουργός Υποδομών της Αλβανίας, Belinda Balluku αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έπονται για το 2924 στη χώρα. Όσον αφορά τα λιμάνια, η υπουργός Belinda Balluku στάθηκε στο έργο στο Πόρτο Ρομάνο, το οποίο χαρακτήρισε έργο περιφερειακής σημασίας.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2024 σχεδιάζουμε να ανοίξουμε τον διαγωνισμό για το Πόρτο Ρομάνο. Ο λεπτομερής σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί και έχουμε ανοίξει μια επιτροπή διαβούλευσης με το ΝΑΤΟ σχετικά με τη βάση που σκοπεύουμε να χτίσουμε στην ίδια τοποθεσία».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αεροπορία και τα αεροδρόμια, η υπουργός είπε ότι ως αποτέλεσμα της μεγάλης εισροής γίνονται συνεχείς επενδύσεις στο αεροδρόμιο των Τιράνων, ενώ η σημαντικότερη εξέλιξη φέτος θα είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο της Αυλώνας.

«Περιμένουμε την ολοκλήρωση του αεροδρομίου Αυλώνα, ενός αεροδρομίου που βρίσκεται στο 32 τοις εκατό των συνολικών εργασιών, αλλά τα μέρη που είναι πιο σημαντικά και έχουν τον μεγαλύτερο όγκο έχουν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα από τη γενική πρόοδο. Σκοπεύουμε τον Δεκέμβριο του 2024 να παραδώσουμε το αεροδρόμιο της Αυλώνας δίνοντας την ευκαιρία στην Αρχή Αεροπορίας, στον ανάδοχο και στον φορέα εκμετάλλευσης που είναι το αεροδρόμιο του Μονάχου να ξεκινήσουν σκιώδεις επιχειρήσεις για την επικύρωση όλων των διαδικασιών και του εξοπλισμού πλοήγησης με την ελπίδα ότι την άνοιξη του 2025 θα έχουμε τις πρώτες πτήσεις από Αυλώνα που δεν είναι εποχιακό αλλά διεθνές αεροδρόμιο», είπε η υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο του Νότου, που αρχικά θεωρούνταν ότι θα γινόταν στους Αγίους Σαράντα, φαίνεται ότι υπάρχει ήδη αναθεώρηση, μεταφέροντάς το στο Αργυρόκαστρο.

...

Στο Αργυρόκαστρο θα κατασκευαστεί το αεροδρόμιο που ήταν προορισμένο για τους Αγίους Σαράντα

Μετά την αποτυχία πολλών διαγωνισμών για την κατασκευή του αεροδρομίου των Αγίων Σαράντα, η αλβανική κυβέρνηση άλλαξε τη θέση του τέταρτου αεροδρομίου που θα έχει η χώρα. Το αεροδρόμιο θα κατασκευαστε...

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου