Οι εικόνες που δημοσίευσε η αλβανική αστυνομία από τη μαζική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα

Οι εικόνες που δημοσίευσε η αλβανική αστυνομία από τη μαζική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη μελών εγκληματικών οργανώσεων, μετά την έκδοση 50 ενταλμάτων σύλληψης από την Ειδική Εισαγγελία (SPAK).

Η επιχείρηση στηρίχθηκε σε στοιχεία που προέκυψαν από συνομιλίες στο Sky ECC, αποκαλύπτοντας την εμπλοκή των καταζητούμενων σε δολοφονίες και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Στο επίκεντρο της επιχείρησης βρέθηκαν ισχυρά πρόσωπα του εγκλήματος, με φωτογραφίες που μοιράστηκε το SPAK να φέρνουν στο φως τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά, ως απόδειξη της επιτυχίας της επιχείρησης.

Πέρα από τους καταζητούμενους, η επιχείρηση στράφηκε και κατά αστυνομικών, καθώς τρεις εξ αυτών κηρύχθηκαν επίσης καταζητούμενοι στο πλαίσιο της υπόθεσης "Μεταμόρφωση 3".

Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε διάφορες πόλεις και περιοχές.

Στο Nikël, συνελήφθη ο Ντουρίμ Μπάμι, κατηγορούμενος για την οργάνωση της δολοφονίας του Μάρκλεν Χάκα, στην οποία σκοτώθηκε η θεία του θύματος. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθη χθες (17 Μαΐου) και ο Ναΐμ Σταφούκα, αδελφός του Ενβέρ Σταφούκα, ο οποίος είχε απαχθεί και εξαφανιστεί το 2015.

Συνελήφθησαν επίσης προμηθευτές όπλων και ναρκωτικών του Nikla, ενώ άτομα που δρούσαν εντός ή εκτός φυλακών τέθηκαν επίσης υπό κράτηση. Πηγές αναφέρουν ότι το Ειδικό Δικαστήριο GJKKO εξέδωσε περισσότερα από 10 εντάλματα σύλληψης για οργανωμένο έγκλημα.

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των αδελφών Duka (Erlis και Leonard Duka) στο Fresk, γνωστών ως εχθρών του Ervis Martinaj, του πρώην αφεντικού του τζόγου που αγνοείται από τις 8 Αυγούστου 2022.

Στο Larushk της Fushë-Kruja, έρευνα διεξήχθη στο σπίτι του Albert Zaja, καταδικασμένου σε 19 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία του Shkëlzen Kastrati. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αυλώνα στο διαμέρισμα του Fatmir Hysen (Doqja), δολοφόνου του Santiago Malka, πρώην αστυνομικού και έμπιστου συνεργάτη του Ervis Martinaj.

Στόχος της επιχείρησης ήταν και η σύλληψη μελών της οικογένειας Avdulaj, με εντάλματα σύλληψης να εκδίδονται για τον Astrit και τον Aldo Avdylaj (θείος και ανιψιός), με τον πρώτο να φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης την κατάσχεση περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Ervis Doçi, γνωστού ως Visit Poja.

Εν τω μεταξύ, ζητήθηκε η σύλληψη του πρώην βουλευτή Arben Ndoka, κατηγορούμενου για επεισόδιο στη Σκόδρα. Αναμένεται σήμερα επίσημη ενημέρωση από τον SPAK με λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου