Η αλβανική κυβέρνηση στρεβλώνει την αναφορά της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την ανεργία στην χώρα

Η αλβανική κυβέρνηση στρεβλώνει την αναφορά της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την ανεργία στην χώρα

Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Arben Ahmetaj δήλωσε πως σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η Αλβανία αποτελεί την χώρα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και πως έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας, πράγμα που θα πρέπει να γιορτάσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα και την πανδημία του Covid-19, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η αγορά εργασίας στην Αλβανία δεν έχει ακόμη ανακάμψει. Τα στοιχεία για την απασχόληση εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από τα στοιχεία του 2019.

Επίσης εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα περίπου 35 χιλιάδων θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και το δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται στο 78% του ΑΕΠ.

Το ΑΕΠ της Αλβανίας μειώθηκε κατά 4 % και η κυβέρνηση δημιούργησε επιπλέον δημόσιο χρέος για να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες μέσω των αυξημένων δαπανών, ενώ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 7,2 %, μετά την κατάργηση των τιμολογίων και την έναρξη της κατασκευαστικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της ανοικοδόμησης μετά τον σεισμό του 2019.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία εκείνα που αυξάνονται είναι η μετανάστευση των πολιτών προς χώρες του εξωτερικού με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον και η διαφθορά. Ειδικά η τελευταία έκθεση σχετικά με την εγκληματικότητα και την διαφθορά στην χώρα, κατακεραυνώνει για τα καλά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την καταπολέμησή τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου