Η "πράσινη απάτη" των Τιράνων: Η Παγκόσμια Τράπεζα ξεγυμνώνει ισχυρισμούς για τη φύτευση 1 εκατ. δέντρων

Η "πράσινη απάτη" των Τιράνων: Η Παγκόσμια Τράπεζα ξεγυμνώνει ισχυρισμούς για τη φύτευση 1 εκατ. δέντρων

Μια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας έρχεται να τινάξει στον αέρα τις φιλοδοξίες των Τιράνων για μετατροπή σε "πράσινη πρωτεύουσα". Αντί για αύξηση, η έκθεση αποκαλύπτει μείωση της πράσινης κάλυψης τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ αμφισβητείται και η φύτευση 1 εκατομμυρίου δέντρων που διαλαλούσε ο δήμος.

Σε αντίθεση με τα Τίρανα, η Πρίστινα, το Σεράγεβο, τα Σκόπια και το Βελιγράδι παρουσίασαν αύξηση πρασίνου. Δορυφορικές εικόνες από το Dynamic World, συνεργασία Google και World Resources Institute, επιβεβαιώνουν τη μείωση στα Τίρανα.

Η έκθεση θέτει ερωτήματα για την τύχη του 1 εκατομμυρίου δέντρων που ο δήμος ισχυρίζεται ότι φύτεψε το 2023. Δύο πιθανά σενάρια: είτε κόπηκαν περισσότερα δέντρα τα τελευταία 7 χρόνια, είτε ο αριθμός των φυτευμένων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αιτίες για τη μείωση του πρασίνου ενδέχεται να είναι αλλαγές στη χρήση γης και η κλιματική αλλαγή. Η έκθεση τονίζει την ανάγκη για διαφάνεια και υλοποίηση περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών με γνώμονα την προστασία του πρασίνου.

...

Παγκόσμια Τράπεζα: Χρειάζεται σημαντικός μετασχηματισμός της οικονομίας στην Αλβανία

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας το 2024 θα συνεχίσει να παραμένει στο επίπεδο του 3,3%. Και για να προχωρήσουμε περαιτέρω, θα χρειαστεί ένας μεγάλος μετασχηματισμό...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

ΑΜΑΝ 13/04/2024 10:06

Εεεελα δεν το πιστεύω

Εεεελα δεν το πιστεύω

Προσθήκη σχολίου