ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Η πρόεδρος του Εφετείου στην υπόθεση Μπελέρη, εαν έχει αξιοπρέπεια, να παραιτηθεί

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Η πρόεδρος του Εφετείου στην υπόθεση Μπελέρη, εαν έχει αξιοπρέπεια, να παραιτηθεί

Δελτίο τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας σχετικά με ορισμό της Daniela Shirka ως προέδρου του Εφετείου για την υπόθεση Μπελέρη

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας καταδικάζει έντονα τη χειραγώγηση της κλήρωσης στο Εφετείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος προκειμένου να συνεχιστεί η φαρσοκωμωδία κατά του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, κ. Διονυσίου Φρέντη Μπελέρη.

Η επιλογή της κας. Daniela Shirka ως Πρόεδρος τους Δικαστικού Σώματος που θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό την κατασκευασμένη και χειραγωγημένη ποινική υπόθεση κατά του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας κ. Μπελέρη, αποτελεί υπονόμευση των βασικών προτύπων και αρχών της ποινικής εκδίκασης και της δημοκρατίας.

Η δικαστής Daniela Shirka έχει δικάσει προηγουμένως τον κ. Μπελέρη σχετικά με το αίτημά του να του χορηγηθεί ειδική άδεια ορκωμοσίας ως Δήμαρχος του Δήμου Χιμάρας και το αίτημα για αντικατάσταση του μέτρου ασφαλείας «προσωρινή κράτηση».

Και στις δύο περιπτώσεις, αυτή η δικαστής, σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τα πρότυπα που θεσπίστηκαν και επικυρώθηκαν με μια σειρά αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άφησε στη φυλακή και αρνήθηκε στον κ. Μπελέρη τα δικαιώματα που του έδωσαν οι Χιμαριώτες και που του αναγνωρίζει το Σύνταγμα να ορκιστεί ως εκλεγμένος Δήμαρχος.

Η δικαστής Daniela Shirka είναι μόνο ένας από τους πολλούς «λακέδες» της κυβέρνησης που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους για το αυταρχικό καθεστώς που εγκαθίσταται στην υπηρεσία του πρωθυπουργού Rama. Η βοήθειά της στην κλοπή της εντολής του κ. Μπελέρη είναι μια σοβαρή πράξη με μεγάλες συνέπειες για τη δικαιοσύνη και τις δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας, καλεί την εν λόγω δικαστή, εάν έχει κάποια αξιοπρέπεια, να αποφύγει αυτή την εκδίκαση με προκαθορισμένη έκβαση και να παραιτηθεί.

Η θέση της δικαιοσύνης στην υπηρεσία των πολιτικών συμφερόντων και των επιθυμιών του κ. Ράμα δεν είναι μόνο έγκλημα αλλά και σοβαρή ζημιά για την Αλβανία.

Η γελοία δίκη που διεξήχθη σε Πρωτοδικείο κατά του κ. Μπελέρη, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και με χειραγωγημένα γεγονότα και απάτη, θα ακυρωθεί πολύ γρήγορα!

Ο καιρός απαιτεί δικαιοσύνη, η δημοκρατία απαιτεί νόμο!

Εφαρμόστε το νόμο!

ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΙΜΑΡΑΣ 10.05.2024

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου