Επικεφαλής SPAK: «Η υπόθεση Μπελέρη είναι όπως όλες οι άλλες - Όλα τα δικαιώματα έχουν γίνει σεβαστά»

Επικεφαλής SPAK: «Η υπόθεση Μπελέρη είναι όπως όλες οι άλλες - Όλα τα δικαιώματα έχουν γίνει σεβαστά»

Σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του SPAK Αλτίν Ντουμάνι αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα ενδιαφέροντος που εντάσσονται στο έργο της συγκεκριμένης Δομής.

Ο Φρέντης Μπελέρης, σύμφωνα με τον Dumani, είναι μια υπόθεση όπως όλες οι άλλες και πρόσθεσε ότι όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος έχουν γίνει σεβαστά με την αμέριστη προσοχή του SPAK.

Σε ό,τι αφορά τα κονδύλια IPARD, μετά την απόρριψη της υπόθεσης για αναρμοδιότητα, υπάρχει νέα έρευνα από την Ειδική Εισαγγελία, η οποία βρίσκεται σε προκαταρκτική φάση.

Για την επιχείρηση «Μεταμόρφωση», ο Ντουμάνι θεωρεί νόμιμες τις πράξεις που έλαβαν οι εταίροι, φέρνοντας την πρακτική και τις τελεσίδικες αποφάσεις αρκετών δικαστηρίων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν αναγνωρίσει ως νόμιμες τις εκδόσεις. Ανέφερε ότι για την εν λόγω διαδικασία γίνονται ενεργές ανακριτικές ενέργειες, αλλά δεν προτίμησε να πάρει θέση για το αν θα υπάρξει νέα φάση.

Για τον Amant Josifi είπε ότι συνελήφθη στο πλαίσιο διαδικασίας από την Ισπανία και ότι το SPAK συνεργάστηκε, αλλά για το γεγονός ότι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στην Αλβανία, ο Dumani πρόσθεσε ότι «δεν φοβόμαστε τον Amant Josifi και κανέναν παρόμοιο σαν αυτόν, όποιος και να είναι, αν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, όλοι θα δώσουν λογαριασμό»

Σχετικά με τον Arben Ahmetaj, ο Altin Dumani είπε συγκεκριμένες πληροφορίες για την τοποθεσία του και έκανε μια προειδοποίηση.

«Γνωρίζουμε πότε και πού έφυγε από την Αλβανία, ποιο έγγραφο παρουσίασε και τον λόγο. Σύντομα θα έχουμε εκπληκτικές εξελίξεις.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου