Υπόθεση σύλληψης Γκόρου: Το SPAK προχώρησε σε ακόμη μια κατάσχεση γης ιδιοκτησίας του Artan Gaçi

Υπόθεση σύλληψης Γκόρου: Το SPAK προχώρησε σε ακόμη μια κατάσχεση γης ιδιοκτησίας του Artan Gaçi

Την Παρασκευή, η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK) προχώρησε στην κατάσχεση μίας έκτασης 5.080 τ.μ. στους Δρυμάδες, η οποία ανήκε στον πρώην σοσιαλιστή βουλευτή Artan Gaçi, σύζυγο της πρώην Υπουργού, Olta Xhaçka.

Η γη είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία του Gaçi, με την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή, πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με το ΣΠΑΚ, οι εμπλεκόμενοι πολίτες φέρονται να έχουν καταχραστεί τις εξουσίες που τους παρείχε ο νόμος, δηλώνοντας ψευδώς την ύπαρξη επικάλυψης ακινήτων περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή. Στη συνέχεια, επικύρωσαν ένα σχέδιο διακανονισμού το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές συνθήκες του εδάφους.

Αυτή η ρύθμιση χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για μελλοντικές συναλλαγές μεταξύ διαφορετικών φορέων, αλλά και για την ανάπτυξη του ακινήτου. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε άδεια κατασκευής τουριστικού συγκροτήματος στο όνομα μίας εμπορικής εταιρείας, η οποία επρόκειτο να υλοποιηθεί στην εν λόγω έκταση, καθώς και σε επιπλέον έκταση 5.512 τ.μ. που είχε προηγουμένως κατασχεθεί από το ΣΠΑΚ.

Συνολικά, η γεωργική γη, συνολικής έκτασης 10.592 τ.μ., η οποία έχει υποστεί προληπτικές διαδικασίες κατάσχεσης σε δύο φάσεις, αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα ανήκει στο Δημόσιο. Η έρευνα φέρνει στο φως την παράνομη αλλοτρίωση και εκμετάλλευσή της από ιδιώτη, με την υπογραφή του Γκόρου.

Διαβάστε και:

...

SPAK: Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας - Η επίσημη ανακοίνωση

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το SPAK σχετικά με τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο. Η Ειδική Εισαγγελία ανακοινώνει ότι ο Γκόρο, με την ιδιότητα του δημάρχου, σε συνεργασία με τον...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου