Το σκάνδαλο που τρίζει την καρέκλα του δημάρχου Τιράνων

Το σκάνδαλο που τρίζει την καρέκλα του δημάρχου Τιράνων

Δύο διευθυντές της δημοτικής διοίκησης, οι Redi Molla και Mariglen Qato, συνελήφθησαν από τους εισαγγελείς του SPAK, μαζί με άλλους έξι δημοτικούς υπαλλήλους, φέρνοντας στο φως ένα σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τον Δήμο Τιράνων.

Η 5D Konstruksion, μια νεοσύστατη εταιρεία χωρίς προηγούμενη εμπειρία, κέρδισε ύποπτα πολλές προμήθειες για δημοτικά έργα, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης, ένας αρτοποιός, αποδεικνύεται πως ήταν απλά ένα προσωπείο, καθώς η εταιρεία ανήκε στην πραγματικότητα στους Molla και Qato.

Υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών αποκαλύπτουν όχι μόνο τους κρυφούς ιδιοκτήτες, αλλά και ένα εργασιακό περιβάλλον γεμάτο πιέσεις, με υπαλλήλους να καταφεύγουν σε ηρεμιστικά για να αντέξουν.

Η επιτυχία της 5D Konstruksion οφείλεται, σύμφωνα με το ΣΠΑΚ, στη θέση των μυστικών ιδιοκτητών της. Η εταιρεία κέρδισε μόνο δημοπρασίες του Δήμου Τιράνων, ενώ τα χρήματα από τα έργα επενδύθηκαν σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός ξενοδοχείου στο Δυρράχιο, το οποίο έλαβε μάλιστα ειδική φορολογική απαλλαγή από την κυβέρνηση Ράμα.

Ο δήμαρχος Erion Veliaj φέρεται να είναι κρυφός μέτοχος του ξενοδοχείου, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την ηθική του υπόσταση και την ικανότητά του να διοικήσει τον δήμο.

Η έρευνα αποκαλύπτει ένα δίκτυο διαφθοράς που πλήττει τον Δήμο Τιράνων, με τον Veliaj να φέρει βαριά ευθύνη.

Όπως δήλωσε σε αλβανική τηλεοπτική εκπομπή: «Είναι τιμή του που συνεργάστηκε με αυτά τα δύο άτομα»...

Le Courrier des Balkans

...

Ράμα και Βελιάι κάνουν τις πάπιες για τις συλλήψεις των διευθυντών στον Δήμο Τιράνων

Ο Δήμαρχος Τιράνων Έριον Βελιάι βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τις συλλήψεις διευθυντών του Δήμου για κατηγορίες διαφθοράς. Ο Βελιάι υπερασπίστηκε το έργο των συλληφθέντων, τονίζοντας τα ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου