Ολοκλήρωση του άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά έως το τέλος του 2028

Ολοκλήρωση του  άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά έως το τέλος του 2028

Σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά αποτελεί η προσωρινή ανάδοχη του έργου, έπειτα από σειρά προσφυγών, ακυρώσεων και επαναδημοπρατήσεων.

Ο νέος δρόμος, μήκους 70 χιλιομέτρων, θα αποτελέσει τμήμα του Δυτικού Άξονα και συνέχεια της Ιόνιας Οδού, συνδέοντας τα Ιωάννινα με την Κακαβιά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η κατασκευή του δρόμου, με προϋπολογισμό 234 εκατομμύρια ευρώ (με ΦΠΑ), αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2028, φέρνοντας σημαντικά οφέλη στην Ήπειρο και την Ελλάδα.

Βελτίωση οδικής ασφάλειας, μείωση χρόνου ταξιδιού, ενίσχυση της οικονομίας και βελτίωση της ποιότητας ζωής αποτελούν τα βασικά οφέλη που αναμένονται.

Ο νέος δρόμος θα είναι σύγχρονος και ασφαλής, με διαχωρισμένες λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους.

Ο χρόνος ταξιδιού από τα Ιωάννινα προς την Κακαβιά θα μειωθεί σημαντικά, από 1 ώρα και 30 λεπτά σήμερα σε περίπου 45 λεπτά.

Η διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αναμένεται να οδηγήσει σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ευκαιριών ανάπτυξης.

Παράλληλα, η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου