Στην αλβανική βουλή η αίτηση της Ειδικής Εισαγγελίας για την εντολή σύλληψης πρώην υπουργού

Στην αλβανική βουλή η αίτηση της Ειδικής Εισαγγελίας για την εντολή σύλληψης πρώην υπουργού

Στην Ολομέλεια της αλβανικής Βουλής φτάνει το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας, SPAK για σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αρμπέν Αχμετάι.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορείται στις έρευνες για τα αποτεφρωτήρια. Στην επιστολή ζητείται η άρση της ασυλίας, η σύλληψη και ο έλεγχος του διαμερίσματος για τον πρώην υπουργό.

Τώρα ο σοσιαλιστής βουλευτής κατηγορείται για συνολικά 4 αδικήματα. Το γεγονός ότι κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και αν κριθεί ένοχος για αυτή την κατηγορία κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 7 ετών. Για τις άλλες κατηγορίες, όπως αυτής της διαφθοράς, θα αντιμετωπίσει 12 χρόνια φυλάκισης. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και βάσει του άρθρου 257 του Ποινικού Κώδικα, για παράνομη κερδοσκοπία, που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 4 ετών.

Η τελευταία κατηγορία είναι αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που προβλέπει το άρθρο 287 του Ποινικού Κώδικα, για την οποία ο πρώην υπουργός κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

...

Πρώην αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης υπό έρευνα για τρία αδικήματα από την Ειδική Εισαγγελία

Ο Arben Ahmetaj βρίσκεται επίσημα υπό έρευνα από την Ειδική Εισαγγελία. Είναι γνωστό ότι το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι καταχωρημένο στο μητρώο και σε βάρος του διεξάγονται έρευν...
...

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης

Ο Arben Ahmetaj είναι επί του παρόντος βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ράμα και κατασχέθηκαν τα περιουσιακά του έγγραφα, κυρίως τα ακίνητα της συντρόφου και της πρώην συζύγου του. Πρόκ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου