Δύο Ρώσοι πολίτες τιμωρήθηκαν και απελάθηκαν από το Κόσοβο

Δύο Ρώσοι πολίτες τιμωρήθηκαν και απελάθηκαν από το Κόσοβο

Δύο Ρώσοι υπήκοοι, ο Khusam Azam, 57 ετών, καθηγητής, και η Elena Azam, 55 ετών, γυναικολόγος, συνελήφθησαν από τις αρχές του Κοσόβου για παράνομη διέλευση συνόρων.

Στις 6 Μαΐου, οι δύο Ρώσοι σταμάτησαν στο συνοριακό σημείο Jarinje με τη Σερβία, προερχόμενοι από τη Nish. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου διαπίστωσε ότι δεν είχαν βίζα για το Κόσοβο, γεγονός που παραβιάζει τους κανονισμούς εισόδου που ισχύουν από το 2022.

Πριν από το 2022, οι Ρώσοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με διπλωματικά διαβατήρια, μπορούσαν να εισέλθουν, να διέλθουν και να παραμείνουν στο Κόσοβο για έως και 15 ημέρες χωρίς βίζα.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, και ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι πολίτες πλέον απαιτούν βίζα για να εισέλθουν στη χώρα.

Παρά τις επίσημες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με το Ρωσικό Γραφείο Διασύνδεσης στην Πρίστινα να λειτουργεί από το 2005, οι Ρώσοι υπήκοοι που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς βίζα θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις.

Στην περίπτωση των Azam, καταδικάστηκαν σε πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος ή φυλάκιση 6 ημερών. Αφού εξέτισαν την ποινή τους, απελάθηκαν από το Κόσοβο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου