Στα 15.000 ευρώ/ώρα ανέρχεται το κόστος των ταξιδιών του Ράμα

Στα 15.000 ευρώ/ώρα ανέρχεται το κόστος των ταξιδιών του Ράμα

Ο Ράμα πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια στα πλαίσια της ενίσχυσης της Διαδικασίας του Βερολίνου. Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας και στις πέντε πρωτεύουσες των Βαλκανίων, ταξίδεψε με το περίφημο τσάρτερ, «Ismail».

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι «VIP» διαμόρφωσης και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 32 επιβάτες, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Τα ταξίδια του Ράμα στο εξωτερικό έχουν γίνει αντικείμενο πολλών κατηγοριών λόγω του υψηλού κόστους. Από τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι Ιρανοί χάκερ Homeland Justice στο Telegram, μαθεύτηκε ότι από το 2013, όταν ανέλαβε την εξουσία μέχρι το 2022, ο Ράμα πραγματοποίησε πάνω από 130 πτήσεις πολυτελείας.

Στο συμβόλαιο με την Air Albania, δεν υπάρχει σταθερό ποσό για το πόσο κοστίζει μια ώρα ταξίδι με το κυβερνητικό αεροπλάνο. Η Διεύθυνση Κυβερνητικών Υπηρεσιών δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα διαφάνειας, λέγοντας ότι οι δαπάνες αυτές είναι εμπιστευτικές.

Αυτό που αναφέρθηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ είναι ότι «τα έξοδα ενοικίασης αεροπλάνου Airbus 319 αναγράφονται στις 15 χιλιάδες ευρώ την ώρα».

...

19 εκατ. ευρώ κόστισαν τα αεροπορικά ταξίδια του Ράμα

Από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός, ο Έντι Ράμα έχει πραγματοποιήσει 252 ταξίδια με προσωπικό αεροπλάνο (charter). Τα στοιχεία προέρχονται από το έγγραφο που διέρρευσε στη δημοσιότητα η ομάδα h...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου