Μπελέρης προς δικαστήριο: «Ακολουθείτε τις εντολές του Ράμα για να κρατήσετε σε ομηρία το Δημαρχείο της Χιμάρας»

Μπελέρης προς δικαστήριο: «Ακολουθείτε τις εντολές του Ράμα για να κρατήσετε σε ομηρία το Δημαρχείο της Χιμάρας»

O δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης, κατά την εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της 13ης Φεβρουαρίου ζήτησε το λόγο από την έδρα και έκανε χρήση του δικαιώματος του να κάνει δήλωση προς το δικαστήριο

Μετά από 9 μήνες σε καθεστώς προφυλάκισης και με την υπόθεση να οδεύει προς το τέλος της, έκανε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως παραμένει αποφασισμένος, με υψηλό φρόνημα αλλά και πλήρως συνειδητοποιημένος για την έκβαση της υπόθεσής του και την απόφαση της ανεξάρτητης αλβανικής δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή του:

Αξιότιμοι Δικαστές!
Σύμφωνα με το άρθρο 358 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θέλω να δηλώσω ότι ακόμη και στην τελευταία συνεδρίαση όπου έληξε και η αποδεικτική διαδικασία, ήσασταν προκατειλημμένοι και παράνομοι στη λήψη αποφάσεων. Η προσοχή σας επικεντρώνεται στο πώς αντιδρά η Εισαγγελία στην υπεράσπισή μου και στα αποδεικτικά στοιχεία που ζήτησα να ληφθούν. Απορρίψατε τα πιο βασικά αιτήματα σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία σε μια δικαστική διαδικασία, την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Δεν δεχθήκατε, διότι η εισαγγελία δεν αποδέχεται την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Δεν δεχθήκατε γιατί η εισαγγελία αρνήθηκε να φέρει τις συσκευές και τα μέσα υποκλοπής που δεν διαθέτει. Η εισαγγελία δεν ανέφερε καν ποια ήταν τα μέσα, γιατί δεν τα έχει. Αρνηθήκατε να καλέσετε τον μάρτυρα Arsen Rama, για να διευκρινίσει την υποτιθέμενη φωτογραφία μαζί μου, σε αντιπαράθεση με τον πραγματικό πρόσωπο της φωτογραφίας, τον πολίτη Thoma Bogdani. Και αυτό διότι δεν το επιτρέπει η Eισαγγελία. Διοτι εκεί υφίσταται και ποινικό αδίκημα, αλλά εσείς δεν το αναφέρετε καν και ούτε η εισαγγελία το ερευνά η ίδια. Δεν προβήκατε σε εντολή για την λήψη αποδεικτικών στοιχείων του παράνομου τρόπου πληρωμής του μάρτυρα από την Κρατική Αστυνομία. Τους επιτρέψατε να μην προσκομίσουν αυτή την απόδειξη της παρανομίας τους, καθώς επίσης επιτρέψατε να χορηγηθούν ψευδείς μαρτυρίες και πλαστά έγγραφα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δεν επιτρέψατε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για πράξεις που είναι φανερά πλαστογραφημένες. Διότι έχετε δώσει εγγυήσεις σε αυτούς που πλαστογραφούν, ότι όσο είμαστε εμείς εδώ, δεν θα πάθετε τίποτα. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι το ποινικό μητρώο μου ήταν πλαστογράφημένο. Παρουσιάστηκε το προσκομισθέν ποινικό μητρώο στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή με ημερομηνία 04.03.2023, σύμφωνα με το οποίο είμαι "μη καταδικασμένος". Παρουσιάστηκε επίσης το ποινικό μητρώο που έδωσαν εγγράφως οι Ειδικοί Εισαγγελείς στους δικηγόρους μου, με ημερομηνία 23.05.2023, σύμφωνα με το οποίο είμαι "μη καταδικασμένος". Αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να αντικρουστεί πλήρως η κατάθεση της μάρτυρος Anila Paci κατά την τελευταία συνεδρίαση και να διωχθεί ποινικά αυτός που έκανε την πλαστογράφηση.

Κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Kondili, εσείς κ. Πρόεδρε, αποβάλλατε την δικαστή Gjoka σε αντίθεση με την απόφαση της Προέδρου του Ειδικού Εφετείου, η οποία δεν ενέκρινε την παραίτησή της από την εκδίκαση της έφεσης κατά της απόφασης του να μην κινηθεί ποινική δίωξη για την πλαστογραφία, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την αρχή της δικαστικής ιεραρχίας.

Όπως ανέφερε και η Πρόεδρος του Ειδικού Εφετείου στην απόφαση που απέρριψε την παραίτηση της δικαστού, ότι ίσως η κα. Gjoka θα μπορούσε να αποκλειστεί από την εκδίκαση της υποκείμενης υπόθεσης στο μέλλον, εάν θα ασκήσει συγκεκριμένη λήψη αποφάσεων. Εκτελείτε μια παράνομη, καταδικαστέα διαδικασία καθ' εντολήν του πρωθυπουργού Ράμα, χειριζόμενοι την ψευδή κατάθεση του Abdul Ramα. Και αφότου η δικαστής Gjoka κράτησε στα χέρια της για 2 μήνες, δίχως να αποφανθεί, την έφεση κατά της απόφασης να μην κινηθεί ποινική διαδικασία αναφορικά με την καταγγελία μου κατά του πολίτη Abdul Rama για ψευδή κατάθεση ενώπιον του αξιωματικού της δικαστικής αστυνομίας.

Ως εκ τούτου, για τον λόγο αυτό, επηρεάζοντας με την απόφασή σας μια παράνομη και καταδικαστέα διαδικασία, πριν από 2 μήνες κατέθεσα μήνυση εναντίον σας, δικαστή Gjoka, και εισαγγελέα Kondili. Μέχρι σήμερα, δεν έχω ακόμα καμία πληροφορία για το τι έγινε με αυτήν την καταγγελία. Εσείς, μη όντας και μη λειτουργώντας ποτέ ως αμερόληπτο δικαστήριο, μετά την καταγγελία μου, παραβιάσατε και μάλλον διαστρεβλώσατε ακόμα περισσότερο τη δικαστική διαδικασία εναντίον μου.

Εσείς, σε μια ιστορική απόφαση περί παρανομίας, αρνηθήκατε την άδειά μου να ορκιστώ. Όντας προσεκτικά επιλεγμένοι ως ειδικό σώμα για αυτό το ειδικό γεγονός, προχωρήσατε ακόμη παραπέρα στην απόφαση και είπατε στον πρωθυπουργό πώς να λύσει το πρόβλημά του, χωρίς να είναι καν διάδικος στην εν λόγο διαδικασία. Πως να «κρατήσει» τον Δήμο Χιμάρας ακόμα και μετά από 1 χρόνο, χωρίς εκλογές . Φροντίσατε επίσης αυτή η "ειδική" σας απόφαση να πάει στον πρωθυπουργό πριν από εμένα, που ήμουν διάδικος. Πολιτική απόφαση και πράξη! Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να είστε εσείς οι δικαστές που θα δώσουν μια απόφαση για μένα.

Η εφέτης του Ειδικού Εφετείου κα. Shirka επικύρωσε την άρνησή σας να μου χορηγήσετε την συνταγματική άδεια για να ορκιστώ. Παρά το πολιτικό χρώμα, η δικαστής Shirka δεν άντεξε όλο το βάρος της αντισυνταγματικότητας και της παρότρυνσης να επιτεθεί στους θεσμούς που πηγάζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «επιπλήττοντάς» σας για το μέρος της απόφασής σας σχετικά με το «πρόβλημα» του πρωθυπουργού. Άφησε αυτό το παράνομο μέρος της απόφασης σε εσάς, ως δικαστικό σώμα και ειδική εισαγγελεία επιλεγμένοι με «ειδικό» τρόπο, για την «ειδική» αυτή περίπτωση από τον πρωθυπουργό, για να κρατήσει τον Δήμο Χιμάρας, χωρίς την ψήφο των Χιμαριωτών.

Στην απόφασή της, η δικαστής εξηγεί ότι, «το Ειδικό Εφετείο θεωρεί ότι ο χειρισμός τυχαίων στοιχείων σε μια απόφαση που δεν σχετίζεται με το αντικείμενο της αίτησης είναι περιττός και δεν έχει δεσμευτικό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Δεδομένου ότι το δικαστήριο επιλύει την υπόθεση σύμφωνα με την αιτία που προκύπτει από την εξέταση της καταγγελίας στο σύνολό της, κάνοντας τη σύνδεση μεταξύ των γεγονότων που ισχυρίζεται ο καταγγέλλων και των πιθανών δικαιωμάτων ή συμφερόντων που ισχυρίζεται ότι έχουν παραβιαστεί».

Ακόμα και γι' αυτό το μέρος της απόφασης που σας "επέπληξε" το Εφετείο, εσείς δεν θα έπρεπε να είστε δικαστές στη λήψη της απόφασης εναντίον μου.

Είστε τόσο τεταμένοι στις συνεδριάσεις που είναι προφανές ότι δεν είσαστε ένα αμερόληπτο δικαστήριο. Έχουμε κάνει αρκετές ακροαματικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια του έτους και με άλλους δικαστές, οι οποίοι απέρριψαν τα αιτήματά μας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διεξάγετε την ακροαματική διαδικασία δείχνει ξεκάθαρα ότι είστε υπό πίεση και με ελαττωμένη βούληση από τις παρανομίες και τις πλαστότητες αυτής της διαδικασίας που αναγκαστήκατε να την κλείσετε. Φωνάζετε και χάνετε την ψυχραιμία σας, όπως εσείς οι ίδιοι αναφέρατε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Σε αντίθεση με άλλους δικαστές που μας επέτρεψαν να έχουμε μια δίκη, να παρουσιάσουμε και να ζητήσουμε, να προβάλουμε στοιχεία, παρά το γεγονός ότι στο τέλος απέρριψαν τα αιτήματά μας (αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα όχι μόνο εναντίον μου, αλλά και από ομάδες συμφερόντων που ζημιώνονται από τις ελεύθερες εκλογές στη Χιμάρα). Εκδότες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης που λεηλατούν την περιουσία των Χιμαριωτών, υπουργοί και διεθνείς εγκληματίες που θέλουν τη Χιμάρα με κάθε κόστος. Με κρατάτε σε μια παράνομη πολιτική φυλακή εδώ και ένα χρόνο, όπως κανένας άλλος εδώ και 33 χρόνια. Δεν επιτρέψατε να ορκιστώ ως νόμιμος εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας. Αποδεχτήκατε στη δίκη πλαστά έγγραφα. Εσείς, ακόμα και όταν εμείς ανακαλύπτουμε τις παραποιήσεις της αστυνομίας και των εισαγγελέων για να με κρατήσουν στη φυλακή, δεν θέλετε να ανακρίνετε και να καταγγείλετε. Διαχειριστήκατε ψευδορκία και πληρωμένους μάρτυρες. Αφού με κρατήσατε στη φυλακή για ένα χρόνο, νομίζατε ότι κάποιο στοιχείο θα προκύψει στο δρόμο. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, βγήκαν μόνο τα επαίσχυντα «λαχανόφυλλα» της εισαγγελίας.

Εσείς κοιτάζετε την εισαγγελία στα μάτια, πριν αποφανθείτε για τις αιτήσεις μου. Κοιτάζετε την εισαγγελία στα μάτια ακόμη και όταν οι νομικοί της φυλακής σας είπαν ξεκάθαρα ότι δεν ήθελαν να αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία. Εσείς «διαβάσατε» στα μάτια των εισαγγελέων την επιθυμία του νομικού της φυλακής να "αναβάλει" την ακρόαση μέχρις ότου να βρει ο πρωθυπουργός παρόμοιες περιπτώσεις στην Ευρώπη για το πώς να λύσει το αδιέξοδο της Χιμάρας και να σας προ-ετοιμάσει το σκεπτικό της απόφασης.

Η απόδοση δικαιοσύνης δεν έχει σημασία για εσάς, καθώς είναι σαφές ότι δεν προσπαθείτε καν να φανείτε ότι αποδίδετε δικαιοσύνη. Για εσάς δεν είναι καν σημαντικό να σεβαστείτε τις συνταγματικές αρχές μιας δίκαιης δίκης, σε οποιαδήποτε πτυχή της. Για εσάς είναι σημαντικό να εκπληρώσετε τις επιθυμίες και να ακολουθήσετε τις εντολές του Πρωθυπουργού να κρατήσετε σε ομηρία το Δημαρχείο της Χιμάρας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ένα μέρος της εισαγγελίας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πιστεύουν στη δικαιοσύνη σας. Αυτοί είναι οι μόνοι πλέον που πιστεύουν και λένε ότι αυτή είναι μια υπόθεση του Μπελέρη με τη δικαιοσύνη!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΜΑΡΑΣ


...

Φυλάκιση 2,5 έτη πρότεινε η εισαγγελία του SPAK για τον Φρέντη Μπελέρη

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της δίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.  Σήμερα η εισαγγελία κατέθεσε το πόρισμα της για την υπόθεση και πρότεινε ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου