SPAK: Τέσσερις συλληφθέντες για χορήγηση αδειών νομιμοποίησης με σκοπό την εξαγορά ψήφων

SPAK: Τέσσερις συλληφθέντες για χορήγηση αδειών νομιμοποίησης με σκοπό την εξαγορά ψήφων

Το Σώμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ΣΠΑΚ) στην Αλβανία προχώρησε σε μια σημαντική επιχείρηση, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για διαφθορά και παράνομη επιρροή στο Κτηματολόγιο.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται ο Dritan Stoka, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηματολογίου, και ο Agim Osma, δήμαρχος Lagje e Re, Sauk. Σύμφωνα με το ΣΠΑΚ, οι δύο άνδρες φέρονται να συνεργάστηκαν για να επηρεάσουν τη χορήγηση αδειών νομιμοποίησης κατασκευών χωρίς άδεια σε διάφορα άτομα, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους.

Η έρευνα αποκάλυψε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών που φέρουν στο φως τις παράνομες ενέργειες των Stoka και Osma, οι οποίοι φέρονται να ασκούσαν πίεση σε ψηφοφόρους κατά τις τοπικές εκλογές του 2019, υπόσχοντας παράνομες παροχές, όπως άδειες νομιμοποίησης ή παραμονή στην εργασία, με αντάλλαγμα την ψήφο τους.

Παράλληλα, το ΣΠΑΚ συνέλαβε τον δικηγόρο Alqi Hajdini και τον μεσίτη Ylli Baruti, οι οποίοι κατηγορούνται για συνεργασία με τους Stoka και Osma σε υποθέσεις παράνομης χορήγησης αδειών νομιμοποίησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Hajdini και Baruti φέρονται να δωροδοκούσαν υπαλλήλους του Κτηματολογίου για να εξασφαλίσουν τις άδειες για τους πελάτες τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου