Οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Τιράνων: Ξενοδοχείο πολυτελείας στους Δρυμάδες χτίστηκε με χρήματα διαφθοράς

Οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Τιράνων: Ξενοδοχείο πολυτελείας στους Δρυμάδες χτίστηκε με χρήματα διαφθοράς

Σύμφωνα με έρευνες του ειδικού εισαγγελέα Κλόντιαν Μπράχο, η εταιρεία "5D Konstruksion" φέρεται να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς, με υπόπτους ιδιοκτήτες υψηλόβαθμα στελέχη του δήμου Τιράνων. Η εταιρεία φέρεται να κέρδισε διαγωνισμούς ύψους 6 δισεκατομμυρίων και 76,3 εκατομμυρίων λεκ (737 χιλιάδες ευρώ περίπου) από τον προϋπολογισμό του δήμου.

43 τραπεζικές συναλλαγές δείχνουν πως η "5D Konstruksion" χρηματοδοτήθηκε κατά 98% από τον δήμο Τιράνων, όπου εργάζονταν οι Mariglen Qato, Taulant Tushe και Redi Molla. Η εταιρεία φέρεται να έχει λάβει επίσης χρήματα από τον δήμο Μάτι, με δήμαρχο τον Agron Malaj.

Με τα χρήματα από διαφθορά, ο Agron Malaj φέρεται να έχει χτίσει το πολυτελές ξενοδοχείο "La Brisa" στους Δρυμάδες, καμουφλάροντας την ιδιοκτησία στο όνομα του αδελφού του Fatos Malaj.

Η "5D Konstruksion" άλλαξε τρεις φορές όνομα και κέρδισε άδικα διάφορους διαγωνισμούς σε τομείς όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, το"Tirana Parking" και η καθαριότητα.

Διαβάστε και:

...

Τίρανα: Σύλληψη δύο πρώην διευθυντών του δημαρχείου για κερδοσκοπικούς διαγωνισμούς

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος εξέδωσε 9 εντάλματα σύλληψης για πρώην στελέχη του δήμου Τιράνων, μεταξύ των οποίων δύο σημαντικοί πρώην διευθυντές, οι Mariglen Q...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου