Rai: Η σιωπηλή λεπτομέρεια στην εκπομπή - τσουνάμι κατά της αλβανικής κυβέρνησης

Rai: Η σιωπηλή λεπτομέρεια στην εκπομπή - τσουνάμι κατά της αλβανικής κυβέρνησης

Στο σάλο που προκάλεσε το ερευνητικό ντοκιμαντέρ του Report στην Rai 3, μια ίσως καίρια λεπτομέρεια πέρασε απαρατήρητη, όχι τυχαία. "Συχνά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά", λένε, και στην περίπτωση αυτή, ίσως να ισχύει.

Δύο ημέρες μετά την εκπομπή, στο αποκορύφωμα των αντιδράσεων με τον Έντι Ράμα, οι συντάκτες του Report δημοσίευσαν τις γραπτές απαντήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Engjëll Agaçi.

Αντίθετα από ό,τι αναμενόταν, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επικοινωνίας δεν ήταν οι απαντήσεις του Agaçi, αλλά οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μία από τις 4 ερωτήσεις ξεχώρισε: "Έχετε παράσχει νομική βοήθεια ή/και συμβουλές στους Renardo Nallbani, Alxi Nallbani, Dritan Nikolli και Artur Shehu;".

Η σύνδεση του Agaçi με τον Artur Shehu ήταν βασικό κομμάτι του ρεπορτάζ, άρα η ερώτηση ήταν λογική. Ωστόσο, τα υπόλοιπα τρία ονόματα έκαναν εντύπωση, ιδιαίτερα το πρώτο.

Ο Renardo Nallbani δεν είναι άγνωστος στην Αλβανία. Ήταν συνιδιοκτήτης της επιχείρησης αποτεφρωτηρίων, η οποία τροφοδότησε φήμες για εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων.

Θέτει λοιπόν ένα ερώτημα: Η επιλογή του ονόματος Nallbani στη λίστα με τους πελάτες του Agaçi στην Ιταλία είναι σύμπτωση; Ή μήπως συνδέεται με τον "πόλεμο στα Τίρανα";

Πριν από 2 ημέρες, δημοσιογράφος με αξιόπιστες πηγές έγραψε ότι ο ιταλικός φάκελος κατά του Ράμα ετοιμάστηκε κοντά στο σπίτι του Sali Berisha. Αυτή η ιστορία γεμάτη συμπτώσεις φαίνεται να καταλήγει σε ένα σημείο: Ο "πόλεμος" εντός της πλειοψηφίας, που ξεκίνησε με τα αποτεφρωτήρια, συνεχίζεται, πλέον και εκτός Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου