Μπερίσα: Ομιλία από το παράθυρο του διαμερίσματος που βρίσκεται απομονωμένος

Μπερίσα: Ομιλία από το παράθυρο του διαμερίσματος που βρίσκεται απομονωμένος

Ο Σαλί Μπερίσα σε κατ' οίκον περιορισμό από τις 30 Δεκεμβρίου αποφάσισε να μην εφαρμόσει την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου GJKKO αφού σήμερα με ένα μικρόφωνο στο χέρι εμφανίστηκε στο παράθυρο του διαμερίσματος όπου είναι απομονωμένος και επικοινώνησε με ομάδα αγωνιστών που είχαν συγκεντρωθεί στο στενό κάτω από το διαμέρισμα του.

Αν και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, δεν επιτρέπεται να συνομιλεί με κανέναν άλλο εκτός από τους ανθρώπους που ζουν μαζί του, ο Μπερίσα έσπασε αυτό το μέτρο για δεύτερη φορά. Ακόμη και η γερμανική εφημερίδα BILD ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μιλήσει με τον Μπερίσα, μετά την απόφαση του GJKKO στα Τίρανα, αποκαλύπτοντας έτσι την παραβίαση του πρώην πρωθυπουργού.

Ακόμη και από κατ' οίκον περιορισμό, ο Μπερίσα δεν σταμάτησε τις επιθέσεις του στη δικαιοσύνη, καθώς αναφέρθηκε ξανά στο ΣΠΑΚ ως «εγκληματική οργάνωση», ενώ στη συνέχεια, στάθηκε στον επικεφαλής του ΣΠΑΚ, Αλτίν Ντουμάνι.

«Η φωνητική επικοινωνία μαζί σας ήταν απούσα όχι λόγω της τιμωρίας από τον Ράμα, αλλά λόγω μιας κατάστασης γρίπης. Η χώρα έχει Σύνταγμα, το οποίο καταπατάται, κλωτσάται καθημερινά από τον δικτάτορα των συμμοριών και τους μισθοφόρους του. Για τον Έντι Ράμα, το σύνταγμα της χώρας δεν υπάρχει. Ο Ράμα έχει επιτεθεί σε κάθε δημοκράτη με την ασυγκράτητη οργή των πατέρων του με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να αρχειοθετήσει την ιστορία του ΔΚ. Ναι, είμαστε εδώ για να ορκιστούμε ότι ο Έντι Ράμα και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του θα πάρουν πολύ γρήγορα τη θέση που τους αξίζει», είπε ο Μπερίσα στους οπαδούς.

Ακόμη και χθες, υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν κάτω από το σπίτι του, ζητωκραυγάζοντας. Ο Μπερίσα πήγε στο παράθυρο για να χαιρετήσει όλους τους παρευρισκόμενους, όπου έκανε απλώς το σύμβολο με τα δύο δάχτυλα.

«Έχετε διαπιστώσει ότι, σε αντίθεση με κανέναν πολιτικό, σε αυτή τη χώρα, επιτέθηκα με τη μεγαλύτερη σφοδρή βαρύτητα στο ΣΠΑΚ για δύο χρόνια ως εγκληματική οργάνωση, ως δομημένη εγκληματική ομάδα. Σήμερα θα σας πω τη βασική αιτία. Σε όλα όσα έχουμε ως πολιτικές μας αξίες, υπεραξία, έχουμε την ελεύθερη ψήφο. Αλλά αν οι υπουργοί του Έντι Ράμα είναι οι δολοφόνοι του στο τερέν, ο Ντουμάνι, ο Κράγια και οι άλλοι είναι οι δολοφόνοι του στους φακέλους που δεν ανοίγουν ποτέ», είπε ο Μπερίσα.

Σήμερα, ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο Σοκόλ Μενγκέσι, άσκησε έφεση κατά της απόφασης της δικαστή Ιρένα Γκιόκα κατά του Σαλί Μπερίσα.

...

Ο Σαλί Μπερίσα σε κατ' οίκον περιορισμό και υπό αστυνομική επιτήρηση

Το Ειδικό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του ΣΠΑΚ για κατ' οίκον περιορισμό με αστυνομικό φύλαξη για τον Σαλί Μπερίσα. Η απόφαση θα εκτελεστεί άμεσα από την αστυνομία. Στο Ειδικό Δικαστήρι...

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου