Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα την Αλβανία

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα την Αλβανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον, ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Αλβανία αυτή την εβδομάδα.

Σκοπός του ταξιδιού του Κάμερον είναι η ανακοίνωση ενός νέου σχεδίου για την καταπολέμηση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκονται σε δίκτυα λαθρεμπορίας ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κάμερον αναμένεται να έχει συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τον Αλβανό Πρόεδρο, Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, καθώς και να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία.

Παράλληλα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ετοιμάζεται για ταξίδι στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό Καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Στόχος του Σουνάκ είναι να πιέσει για σκληρότερη δράση στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων της Ευρώπης από τη μεταναστευτική κρίση.

Στο μεταξύ, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποκάλυψε ότι η Βρετανία ήταν μία από τις χώρες που του ζήτησε να δημιουργήσει καταυλισμούς προσφύγων στην Αλβανία.

Ωστόσο, ο Ράμα δήλωσε ότι αποδέχτηκε μόνο το αίτημα της Ιταλίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου