Thumanë-Kashar: Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος με 130 χλμ/ώρα στην Αλβανία, εγκαινιάζεται στις 30 Ιουνίου

Thumanë-Kashar: Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος με 130 χλμ/ώρα στην Αλβανία, εγκαινιάζεται στις 30 Ιουνίου

Στις 30 Ιουνίου, ανοίγει ο αυτοκινητόδρομος Thumanë-Kashar, ένας από τους πιο σημαντικούς οδικούς άξονες της Αλβανίας και τμήμα του Μπλε Διαδρόμου.

Η αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Μπελίντα Μπαλούκου, η οποία ηγείται και του Υπουργείου Υποδομών, επιθεώρησε πρόσφατα την πορεία των εργασιών, οδηγώντας ολόκληρο το μήκος του δρόμου, που πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής.

Πέρα από την κοινωνική του σημασία, ο αυτοκινητόδρομος Thumanë-Kashar φέρνει και νέες δυνατότητες για ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις. Ο δρόμος, κατηγορίας Α, υιοθετεί ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής και θα επιτρέπει ταχύτητα έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτό αποτελεί πρωτοπορία για την Αλβανία, καθώς θα είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος όπου θα μπορεί κανείς να ταξιδεύει με τόσο υψηλή ταχύτητα. Το ίδιο πρότυπο, σύμφωνα με την Μπαλούκου, πρόκειται να εφαρμοστεί και σε άλλα τμήματα του Μπλε Διαδρόμου.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος συνδέεται με τον άξονα Τιράνων-Δυρραχίου, ο οποίος επίσης θα επεκταθεί σύντομα. Ο επικεφαλής των εργασιών επιβεβαίωσε ότι το τμήμα Thumanë-Kashar θα ανοίξει στις 30 Ιουνίου, καθιστώντας τον πλήρως λειτουργικό για την κυκλοφορία οχημάτων.

Με μήκος 21 χιλιόμετρα, ο Thumanë-Kashar περιλαμβάνει πληθώρα έργων τέχνης, όπως 11 γέφυρες, 105 οχετούς, 6 υπερβάσεις και 6 υπόγειες διαβάσεις. Επιπλέον, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο μεγάλων κόμβων με εξόδους προς το αεροδρόμιο Rinas και τον κόμβο Kashar, όπου πραγματοποιείται η σύνδεση με τον δρόμο Τιράνων-Δυρραχίου.

...

Έργο Muriqan-Lezhë: Οι δύο εναλλακτικές για το τμήμα του Διαδρόμου Αδριατικής - Ιονίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο Muriqan-Lezhë, ένα κομβικό τμήμα του Διαδρόμου Αδριατικής-Ιονίου, μίας οδικής αρτηρίας που διασχίζει τα Βαλκάνια. Το τμήμα αυτό, με μήκος περίπου 40,3 χιλιόμετρα, θα συνδέ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου