Σκάνδαλο TIMS: Ο Πρόεδρος του Αλβανικού Επιμελητηρίου Δικαστικών Επιμελητών με ύποπτη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα

Σκάνδαλο TIMS: Ο Πρόεδρος του Αλβανικού Επιμελητηρίου Δικαστικών Επιμελητών με ύποπτη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα

Η έρευνα για το σκάνδαλο κλωνοποίησης δεδομένων στο συνοριακό σύστημα TIMS αγγίζει πλέον και τον Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηρίου Δικαστικών Επιμελητών, Τέντι Μαλαβέτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαλαβέτσι φέρεται να είχε πρόσβαση σε πλήθος ευαίσθητων αρχείων στο TIMS, άγνωστο με ποια εξουσιοδότηση.

Η Εισαγγελία των Τιράνων και η Κοινοβουλευτική Ερευνητική Επιτροπή διερευνούν τις κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κλοπή δεδομένων.

Ερωτήματα τίθενται για το κίνητρο του Μαλαβέτσι, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία.

Πιθανολογείται χρησιμοποίησε την πρόσβαση στο TIMS για εκβιασμό ή για να διοχετεύσει δεδομένα σε εγκληματικές ομάδες.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η συνεργασία του Μαλαβέτσι με τον πρώην διευθυντή του TIMS, Έρβιν Μούτσα, ο οποίος τελεί υπό κατ' οίκον περιορισμό.

Πιστεύεται ότι ο Μαλαβέτσι κρύβει σκοτεινό παρελθόν, καθώς φέρεται να είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών στην Ολλανδία. (Διαβάστε εδώ). Μετά την έκτιση της ποινής του άλλαξε το όνομά του και δήλωσε ψευδώς ότι δεν είχε καταδικαστεί ποτέ.

Στη βάση αυτών των στοιχείων, ο Fatos Alimadhi έχει καταθέσει αναφορά στο ΣΠΑΚ, ζητώντας ποινική δίωξη κατά του Μαλαβέτσι για διάφορες κατηγορίες, όπως κατάχρηση καθήκοντος, πλαστογραφία και οικειοποίηση τίτλου.

Διαβάστε περαιτέρω για το σκάνδαλο TIMS:

...

Σκάνδαλο TIMS στην Αλβανία: Διευθυντής από το ΥΠΕΣ συνελήφθη για κλοπή δεδομένων

Σκάνδαλο κλονίζει το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, με τον διευθυντή Τεχνολογίας και Πληροφοριών, E.M., να συλλαμβάνεται για κλοπή δεδομένων από το σύστημα TIMS. Σύμφωνα με την εισαγγελία Τιράνων,...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου