Σύλληψη αξιωματικού της Interpol Τιράνων για διαβίβαση πληροφοριών σε εγκληματική ομάδα - 56 αστυνομικοί στο κόσκινο του SPAK

Σύλληψη αξιωματικού της Interpol Τιράνων για διαβίβαση πληροφοριών σε εγκληματική ομάδα  - 56 αστυνομικοί στο κόσκινο του SPAK

Νέες λεπτομέρειες από την πρόσφατη επιχείρηση του SPAK έρχονται στο φως, όπου χθες ο πρώην αστυνομικός διευθυντής των Τιράνων Ερζέν Μπρετσάνι και ο αρχηγός εγκλημάτων του αστυνομικού τμήματος αρ. 6 στα Τίρανα Dedan Gjoni συνελήφθησαν. Συνελήφθη και η αξιωματικός της INTERPOL, Jonida Babameto, η οποία θεωρούνταν ύποπτη για διαβίβαση πληροφοριών στην εγκληματική ομάδα, η οποία έχει οργανώσει αρκετές απόπειρες δολοφονίας εντός και εκτός της χώρας. Συγκεκριμένα στο Δυρράχιο, την Ολλανδία και το Βέλγιο, κατά τα έτη 2019-2020.

Πηγές αναφέρουν ότι εκτός από τα 11 μέτρα ασφαλείας που έχει εκδώσει το SPAK, για σοβαρές κατηγορίες, όπως παροχή συνθηκών για διάπραξη φόνου ή διεθνή διακίνηση ναρκωτικών, στο φακό της ειδικής εισαγγελίας υπάρχουν και 56 αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες του SPAK συνεχίζονται, καθώς αστυνομικοί ήταν χρήστες και εμπλέκονταν σε επικοινωνίες σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές όπως το SKY ECC.

Το SPAK εξέδωσε 11 εντάλματα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Μεταμόρφωση 2», όπου αποκαλύφθηκαν πολλά εγκληματικά γεγονότα που σημειώθηκαν εντός και εκτός της χώρας, καθώς και διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Πηγές ενημερώνουν ότι η χθεσινή απογευματινή επιχείρηση, ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες και την παρακολούθηση του γιου του Ερζέν Μπρέτσανι, Εράλμπ.

Ο τελευταίος είναι παντρεμένος με την αδερφή του Έρβιν Μάτα, ο οποίος κατηγορείται από το SPAK για διακίνηση ναρκωτικών. Χειροπέδες πέρασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στον Μπουγιάρ Γκερμίζι, γνωστός ως ισχυρός άνδρας του Κούκεσι, πλέον με την ταυτότητα Μπουγιάρ Ατζέτι. Κατηγορείται για αρκετά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα βορειοανατολικά, αν και μέχρι τώρα θεωρούνταν ανέγγιχτος από την αστυνομία.

Όπως μαθαίνεται, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν είναι μια αλυσίδα διαμάχης μεταξύ του Έρβιν Μάτα και του Έρβις Μαρτινάι. Η ομάδα είναι ύποπτη για διακίνηση κοκαΐνης από τον Εκουαδόρ και την Κολομβία στην Ευρώπη.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δομημένη εγκληματική ομάδα, διακίνηση ναρκωτικών, παροχή συνθηκών διάπραξης φόνου, κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη του δράστη του εγκλήματος.

...

Europol: Δεκαέξι χιλιάδες Αλβανοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή κρυπτογραφημένων συνομιλιών "SKY"

Δεκαέξι χιλιάδες Αλβανοί φέρεται να είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή SKY. Σύμφωνα με τη Europol, αυτό αντιπροσωπεύει το 10% των χρηστών της εφαρμογής SKY. Τι είναι όμως η εφαρμογή SKY; Το SKY ECC...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου