100 εκατ. ευρώ η δημοσιονομική ζημιά από την κακοδιαχείριση του ενεργειακού συστήματος στην Αλβανία

100 εκατ. ευρώ η δημοσιονομική ζημιά από την κακοδιαχείριση του ενεργειακού συστήματος στην Αλβανία

Λίγες ημέρες αφότου ο Έντι Ράμα προειδοποίησε για περιορισμούς στην ηλεκτρική ενέργεια κατά τη θερινή περίοδο, η Alb Konfindustria αντιτάχθηκε σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Στην επίσημη απάντηση, λέγεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία για αύξηση της τιμής του ρεύματος χωρίς επαγγελματική ανάλυση σε βάθος για την τρέχουσα διαχείριση του ενεργειακού συστήματος.

«Η Konfindustria αντιτίθεται σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία για αύξηση της τιμής της ενέργειας για επιχειρήσεις και πολίτες χωρίς μια σε βάθος προκαταρκτική επαγγελματική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και διαχείρισης του ενεργειακού συστήματος. Μόνο εάν κριθεί ότι οι τοπικές ενεργειακές δυνατότητες έχουν αξιοποιηθεί πλήρως με επαγγελματική απόδοση και χωρίς διαφθορά, είναι δυνατόν να αναληφθούν πρωτοβουλίες για αύξηση της τιμής της ενέργειας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επίσημων φορέων, οι απώλειες από κακοδιαχείριση του ενεργειακού συστήματος το πρώτο 3μηνο του 2023, που περιλαμβάνουν κλοπές και τεχνικές απώλειες, ανέρχονται σε πάνω από 25,1% του συνολικού ποσού του δικτύου. Η δημόσια οικονομική ζημιά από τα παραπάνω ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ/έτος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου