Αλβανία: Το Κτηματολόγιο αγνοεί το Υπ. Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των μικροπιστώσεων

Αλβανία: Το Κτηματολόγιο αγνοεί το Υπ. Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των μικροπιστώσεων

Ένας μήνας μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Micro Credit Albania, η ανησυχία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κορυφώνεται. Υποψίες για παράνομες πρακτικές από την εταιρεία και αδιαφορία από κρατικούς φορείς σφραγίζουν την υπόθεση.

Πριν από ένα μήνα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε επείγουσα επιστολή προς την Τράπεζα της Αλβανίας και τον Κτηματολογικό Οργανισμό. Ζήτησε από την Τράπεζα να αναστείλει τη δραστηριότητα της Micro Credit Albania και από τον Κτηματολογικό Οργανισμό να δώσει στοιχεία για τις κατασχέσεις ακινήτων. Η Τράπεζα απάντησε με τα μέτρα που είχε λάβει κατά της Micro Credit Albania, εξηγώντας γιατί δεν μπορούσε να αφαιρέσει την άδεια. Ο Κτηματολογικός Οργανισμός, όμως, αγνόησε πλήρως το αίτημα.

Στο μεταξύ, η Raiffeisen Bank έστειλε εμπιστευτική επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Τράπεζα της Αλβανίας. Εκφράζει ανησυχίες για πιθανές παράνομες πρακτικές από την Micro Credit Albania, όπως η συνεργασία με δικαστικούς επιμελητές για την ταχεία κατάσχεση περιουσιών πολιτών.

Η υποψία είναι ότι η Micro Credit Albania, λίγο πριν το κλείσιμο της, βιάστηκε να κατασχέσει όσο το δυνατόν περισσότερα ακίνητα.

Η αδιαφορία του Κτηματολογικού Οργανισμού, που αρνείται να δώσει στοιχεία για τις κατασχέσεις, δυσχεραίνει την έρευνα και την προστασία των πολιτών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε υπενθύμιση στον Κτηματολογικό Οργανισμό, ζητώντας εκ νέου τα στοιχεία. Απαιτείται άμεση και ουσιαστική έρευνα για τις πιθανές παράνομες πρακτικές της Micro Credit Albania. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων είναι απαραίτητη για την απονομή δικαιοσύνης και την προστασία των πολιτών.

...

Η Raiffeisen ενημέρωσε αρκετές φορές την αλβανική κυβέρνηση και την Τράπεζα Αλβανίας για το σκάνδαλο των μικροπιστώσεων

Ένα σκάνδαλο απάτης με δάνεια, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται η αλβανική κυβέρνηση, η Τράπεζα Αλβανίας και δύο μη τραπεζικά ιδρύματα, η MCA και η Final, έρχεται να ταράξει τα νερά στην Αλβανία. Η υπ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου