Εξηγήσεις για τον Μπερίσα ζητά ο Μπάσα από τις ΗΠΑ

Εξηγήσεις για τον Μπερίσα ζητά ο Μπάσα από τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα αντέδρασε έντονα σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ να κηρύξουν ανεπιθύμητο τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα υποστήριξε το αίτημα του προκατόχου του Σαλί Μπερίσα, ζητώντας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς της περί διαφθοράς εναντίον του Μπερίσα.

Ο Μπάσα ανέφερε πως είναι λυπημένος από την είδηση και τόνισε τον ισχυρισμό του Μπερίσα ότι οι κατηγορίες των ΗΠΑ εναντίον του είναι αβάσιμες.

«Ζητώ απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα γεγονότα και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτήν την απόφαση», έγραψε ο Μπάσα στο λογαριασμό του στο Facebook.

Επίσης εξήρε το πρόσωπο του Σαλί Μπερίσα για τη συμβολή του στην ενίσχυση της δημοκρατίας και των σχέσεων ΗΠΑ-Αλβανίας κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας που επεκτείνεται στο διάστημα τριών δεκαετιών.

Επιπροσθέτως επεσήμανε τα επιτεύγματα του πρώην πολιτικού ηγέτη ως πρωθυπουργού. Την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, τις μεταρρυθμίσεις για ένταξη στην ΕΕ, να καταπολεμήσει τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε όλους αυτούς τους τομείς η πρόοδος της Αλβανίας έχει σταματήσει τα τελευταία 8 χρόνια της σοσιαλιστικής κυριαρχίας, δήλωσε ο Μπάσα.

Ακόμη ανέφερε πως η απόφαση του Μπλίκεν δεν επηρεάζει τα επιτεύγματα και τις σχέσεις του Μπερίσα μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τέλος τόνισε πως οι ΗΠΑ αποτελούν τον πιο σημαντικό στρατηγικός σύμμαχος της Αλβανίας και ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί απόλυτη εθνική προτεραιότητα για το Δημοκρατικό Κόμμα. 

Συγνώμη ζήτησε η Τσεχία για τους βομβαρδισμούς στη...
Αντίδραση Μπερίσα για την απόφαση του State Depart...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, 13:41

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη