Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας υπέρ της απόρριψης άδειας ορκωμοσίας στον Μπελέρη - Κατατέθηκε η έφεση για την βασική υπόθεση

Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας υπέρ της απόρριψης άδειας ορκωμοσίας στον Μπελέρη - Κατατέθηκε η έφεση για την βασική υπόθεση

Ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Αλβανίας σχετικά με την άδεια ορκωμοσίας του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων και έκρινε ως ορθή την απόφαση του εφετείου να αρνηθεί την χορήγηση ολιγόωρης άδειας . Όπως ενημερωθήκαμε από τους δικηγόρους του Μπελέρη, μόλις η απόφαση καθαρογραφτεί θα προσφύγουν στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.

Παράλληλα, την Δευτέρα 22 Απριλίου κατατέθηκε και η έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης για την κατηγορία της εκλογικής διαφθοράς για την οποία ο Φρέντης Μπελέρης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο ετών. Εκτός απροόπτου, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει εντός ενός μήνα και με την ολοκλήρωσή της και την τελεσίδικη καταδίκη, θα ανοίξει ο δρόμος για νέες εκλογές στο δήμο της Χιμάρας στις οποίες όμως ο Μπελέρης δεν θα μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος καθώς θα του έχει επιβληθεί στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Κατά κοινή ομολογία, οι πιθανότητες αθώωσης στο εφετείο είναι μηδαμινές καθώς όπως έχει αποδειχθεί από τα πρώτα κι όλας στάδια της υπόθεσης, τα όργανα της αλβανικής «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία με αποκλειστικό στόχο να «εξοντώσουν» τον Μπελέρη. Η μόνη ρεαλιστική ελπίδα από το εφετείο, αφορά το ενδεχόμενο μείωση της πρωτόδικης ποινής φυλάκισης.

Μέσα σε όλα αυτά και ενόψει των ευροεκλογών, στην Ελλάδα ακούγονται φωνές που λένε πως ο Μπελέρης έπρεπε να μείνει στη θέση του ως δήμαρχος Χιμάρας αντί να πολιτευθεί ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Τι κι αν παρήλθαν 11,5 μήνες από την σύλληψή του, ορισμένοι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί πως ο Μπελέρης δεν παράτησε την θέση του δημάρχου, αλλά του την έκλεψαν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου