EU4Rivers: Πρόγραμμα 880 εκατ. ευρώ για την προστασία των υδάτινων πόρων στην Αλβανία

EU4Rivers: Πρόγραμμα 880 εκατ. ευρώ για την προστασία των υδάτινων πόρων στην Αλβανία

Το πρόγραμμα EU4Rivers, με προϋπολογισμό 880 εκατομμυρίων ευρώ και τετραετή διάρκεια, εγκαινιάστηκε στο Φόρουμ Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων. Στόχος του είναι η προστασία και η βελτίωση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης στην Αλβανία, καθώς και η εναρμόνιση της αλβανικής νομοθεσίας με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υλοποίηση του EU4Rivers θα συμβάλλει στην υλοποίηση της Εθνικής Μεταρρύθμισης Υδάτων και θα ενισχύσει την πρόοδο της Αλβανίας προς την υιοθέτηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας της ΕΕ για τα ύδατα. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτιωμένες δυνατότητες διαχείρισης του υδάτινου πόρου, σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku, τόνισε τη σημασία προστασίας των υδάτων κολύμβησης, χαρακτηρίζοντάς τα ως πολύτιμο αγαθό και βασικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη. Με πρόβλεψη για 14 εκατομμύρια τουρίστες φέτος, η διατήρηση και η διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης αποτελεί ύψιστης σημασίας ζήτημα.

Το EU4Rivers περιλαμβάνει:

  • Εναρμόνιση της νομοθεσίας: Μεταφορά της νομοθεσίας της ΕΕ για τα ύδατα στις εθνικές νομοθεσίες και κανονισμούς, καλύπτοντας όλες τις οδηγίες που σχετίζονται με την Οδηγία Πλαίσιο της ΕΕ για τα Ύδατα.
  • Σχεδιασμός διαχείρισης: Ολοκλήρωση της ανάπτυξης Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού για όλες τις λεκάνες απορροής ποταμών.
  • Εφαρμογή: Προώθηση της εφαρμογής των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού μέσω της ανάπτυξης ικανοτήτων και προγραμμάτων μέτρων.
  • Παρακολούθηση: Ανάπτυξη εθνικού λειτουργικού συστήματος παρακολούθησης των υδάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου