Πόσο θα εξαγοραστεί το νησί των «μπούνκερ» στην Αλβανία;

Πόσο θα εξαγοραστεί το νησί των «μπούνκερ» στην Αλβανία;

Στην εκπομπή Money του Euronews Albania συζητήθηκε αυτό το Σάββατο το επενδυτικό σχέδιο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στην Αλβανία και ειδικά στο Σαζάν (νήσος Σάσων). Αργά ή γρήγορα, η αμερικανική σημαία θα υψωθεί στο μοναδικό νησί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Αλβανία. Αυτή η σύγχρονη ενασχόληση θεωρείται ευεργετική για τη χώρα, η οποία αναμένει επενδύσεις από τις ΗΠΑ αυξανόμενης αξίας κάθε χρόνο, οι οποίες το 2023 έφτασαν τα 62 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσω της εταιρείας του, «Affinity Partners», ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να κατασκευάσει το θέρετρο με την επωνυμία AMAN, η οποία είναι γνωστή για τις υπηρεσίες ελίτ στον τουρισμό, και 10 χιλιάδες πολυτελή σπίτια και ξενοδοχεία στην κοντινή περιοχή του Ζβέρνετς.

Ο Κούσνερ θα επενδύσει στην Αλβανία το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων που έχει προγραμματίσει για τα Βαλκάνια, 400 εκατομμύρια δολάρια και η μερίδα του λέοντος ανήκει στην Αλβανία. Με τον αριθμό των διαμερισμάτων που δηλώθηκαν, το τμήμα Zvërnec μπορεί να κοστίσει 290 εκατομμύρια δολάρια.

Τα συγκλονιστικά νέα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τις επενδύσεις του Κούσνερ έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον των τουριστικών φορέων για το Σαζάν.

Από τη στιγμή που ο Κούσνερ ανακοίνωσε τα σχέδιά του να επενδύσει στην Αλβανία, εκδηλώθηκαν ήδη τα συμφέροντα των αμερικανικών πρακτορείων, γιατί αυτά τα σχέδια έγιναν γνωστά στα κύρια αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, επειδή ασχολήθηκαν εντατικά τα άρθρα των New York Times και του Bloomberg.

Διαβάστε και:

...

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν έρευνα για τη σχέση του Κούσνερ με τον Έντι Ράμα

Έχοντας αφιερώσει έξι μήνες στην έρευνα για την παραπομπή του Μπάιντεν, εστιάζοντας στις αμφίβολες επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιού του, Χάντερ, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να διστάζουν για την ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

Foti.strat84 31/03/2024 15:25

Το νησί αυτό είναι ελληνικό

Το νησί αυτό είναι ελληνικό

Προσθήκη σχολίου