Αλβανία: Χυδαίο μπούλινγκ στους δημόσιους υπαλλήλους για like στα social

Αλβανία: Χυδαίο μπούλινγκ στους δημόσιους υπαλλήλους για like στα social

Εδώ και μέρες η αντιπολίτευση στην Αλβανία καταγγέλει πως το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα χρησιμοποιεί κρατικούς πόρους για την προεκλογική εκστρατεία. Παρά την σοβαρότητα της καταγγελίας, το γεγονός ότι οι θεσμοί και τα ΜΜΕ ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση, δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής την λήψη κάποιου μέτρου για τον περιορισμό αυτής της πρακτικής.

Μια επώνυμη καταγγελία που έφτασε σήμερα στο himara.gr αναφέρει πως ηγετικά στελέχη του κόμματος επιβάλλουν σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους να κάνουν like σε δημοσιεύσεις υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος στα κοινωνικά δίκτυα:

«Μας έχουν βάλει σε ένα γκρουπ στο viber και κάθε μέρα μας στέλνουν διάφορες αναρτήσεις για να μπούμε να κάνουμε like. Εγώ έχω σπουδάσει λογιστική στα Τίρανα και οργάζομαι στην οικονομική υπηρεσία του δήμου [..]. Μου είπαν πως θα πρέπει να κάνω like σε ό,τι μου στέλνουν σε αυτήν την ομάδα. Μας στέλνουν δημοσιεύσεις από άσχετους δήμους και μπαίνουμε στο facebook να κάνουμε like για να φανεί ότι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει μεγάλη απήχηση. Αν δεν το κάνω, θα με σταματήσουν από την δουλειά. Όχι δεν πληρώνομαι για να το κάνω, το κάνω για να κρατήσω τη δουλειά μου.».

Θέλοντας να ερευνήσουμε την καταγγελία, μπήκαμε στο προφίλ του Γιώργο Γκόρου και ελέγξαμε κάποιες αναρτήσεις.

Αν εξαιρέσουμε κάποιους κοντινούς συγγενείς και υπαλλήλους του δημαρχείου Χιμάρας, καμία από τις αντιδράσεις δεν προέρχεται από κατοίκους της Χιμάρας. Συγκεκριμένα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για υπαλλήλους άλλων δήμων και δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν σε διάφορες πόλεις της Αλβανίας. Σε μια πρόσφατη ανάρτηση του Γκόρου, εντοπίσαμε μεγάλο αριθμό ατόμων που έκαναν like και στο προφίλ τους γράφουν ότι εργάζονται στην Δημοτική Αστυνομία των Τιράνων.

Από τους 62 δήμους που υπάρχουν στην Αλβανία, οι 61 ελέγχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, έχουν ενταχθεί με το ζόρι στον εκλογικό στρατό του Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου