Η εμπλοκή της Αλβανικής Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην υπονόμευση των διαγωνισμών παραχώρησης

Η εμπλοκή της Αλβανικής Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην υπονόμευση των διαγωνισμών παραχώρησης

Η Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας (KESH) είναι το επόμενο ίδρυμα που διεξάγει διαγωνισμούς υπονομεύοντας τον ανταγωνισμό. Στις δύο τελευταίες προμήθειες συνολικής αξίας 105 εκατ. Λεκ, ή περίπου 932 χιλ. ευρώ, η KESH τα ανάθεσε ελλείψει διαγωνισμού.

Η πρώτη προμήθεια, η οποία έκλεισε στις 15 Φεβρουαρίου, στοχεύει στην αντικατάσταση της υπάρχουσας υποδομής με ασύρματη υποδομή, η οποία θα επιτρέψει την καλύτερη απόδοση στα κεντρικά γραφεία της KESH.

Στον εν λόγω διαγωνισμό προβλέπεται να δαπανηθούν 219 χιλιάδες ευρώ, ενώ σε αυτόν συμμετείχε μόνο το σωματείο των χειριστών «Infosoft Systems» και «Synapse ATS», που ανακηρύχθηκαν νικητές χωρίς διαγωνισμό.

Η νικήτρια εταιρεία ζήτησε έως και το 96,5% της αξίας του διαγωνισμού για να εκτελέσει το έργο για 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Η δεύτερη προμήθεια έκλεισε στις 6 Μαρτίου και έχει ως σκοπό την επισκευή και συντήρηση αυτοκινήτων KESH για διάστημα 2 ετών.

Μόνο η εταιρεία «Alstezo» συμμετείχε στην προμήθεια αξίας 692 χιλιάδων ευρώ, η οποία ανακηρύχθηκε νικήτρια χωρίς διαγωνισμό.

Επιπλέον, η νικήτρια εταιρεία έχει ζητήσει έως και το 100% της αξίας του διαγωνισμού.

Οι διαγωνισμοί που έχουν προβλήματα ανταγωνισμού έχουν απασχολήσει την ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος SPAK, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια έρευνα για να εντοπιστεί η διαφθορά ή η κατάχρηση των κονδυλίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου