Αρνητική αντίδραση Ρωσίας σε Αυστρία λόγω της Λευκορωσίας

Αρνητική αντίδραση Ρωσίας σε Αυστρία λόγω της Λευκορωσίας

Η Ρωσία απέρριψε το αίτημα της Austrian Airlines να εκτελέσει την πτήση Βιέννη-Μόσχα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Τα νέα ανακοινώθηκαν από έναν εκπρόσωπο της Austrian Airlines για το ρωσικό πρακτορείο TASS.

"Η Austrian Airlines ανέστειλε τις πτήσεις για τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας μέχρι νεωτέρας, βάσει σύστασης του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της ΕΕ (EASA)", δήλωσε εκπρόσωπος της Austrian Airlines.

Λόγω της απόρριψης της νέας διαδρομής από τις ρωσικές αρχές, η πτήση στις 27 Μαΐου ακυρώθηκε.

Η απόφαση ελήφθη αφού οι χώρες του μπλοκ αποφάσισαν ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αποφεύγουν τον Λευκορωσικό εναέριο χώρο, σε μια προσπάθεια να τον στερήσουν από μεγάλους ναύλους πτήσεων έως και 70.000 ευρώ την ημέρα.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν αφού ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο διέταξε την εκτροπή ενός αεροπλάνου της Ryanair στο Μινσκ, με στόχο τη σύλληψη του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρωμαίου Προτάσεβιτς.

Το μπλοκ κάλεσε τη Δευτέρα τον πρεσβευτή της Λευκορωσίας για εξηγήσεις, καταδικάζοντας τις προσπάθειες να σιωπήσουν όλες οι φωνές της αντιπολίτευσης στη χώρα και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του αντιφρονούντος Προτάσεβιτς.

Η ξαφνική αντίδραση της Ρωσίας φαίνεται πως από την μία στηρίζει την κυβέρνηση της Λευκορωσίας και τη σύλληψη Προτάσεβιτς, ενώ από την άλλη αντιδρά κάθετα στις αποφάσεις της ΕΕ κατά του Λουκασένκο.  

Στον "Όμηρο" Χιμάρας οι Πρεσβευτές τεσσάρων χωρών ...
Το Βελιγράδι δεν θα απελευθερώσει πρώην μέλος του ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 27/01/22, 02:27

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη