Αεροδρόμιο Τιράνων: Ριζική αναβάθμιση για αύξηση χωρητικότητας

Αεροδρόμιο Τιράνων: Ριζική αναβάθμιση για αύξηση χωρητικότητας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Τιράνων "Μητέρα Τερέζα" οδεύει προς μια ριζική αναβάθμιση, με έργα επέκτασης του τερματικού σταθμού, ανακαίνισης του διαδρόμου προσγείωσης και αύξησης των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, μοιράζοντας εικόνες από τις εργασίες στα κοινωνικά δίκτυα, τόνισε τη σημασία της επένδυσης για την υποστήριξη της αυξημένης ροής επιβατών.

"Αυτή η ουσιαστική παρέμβαση αυξάνει σημαντικά τη χωρητικότητα του αεροδρομίου, ανταποκρινόμενη στην εκτόξευση των αριθμών επιβατών", δήλωσε ο Ράμα. "Με βάση τις προβλέψεις, το 2024 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι. Δεσμευόμαστε να αποφύγουμε τυχόν καθυστερήσεις."

Η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης θα ανοίξει τον δρόμο για υπερωκεάνιες πτήσεις, ενώ η κατασκευή συνδετικού δρόμου θα βελτιστοποιήσει τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το αεροδρόμιο Τιράνων κατέγραφε 92 πτήσεις την ημέρα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αγγίξει τις 147 πτήσεις το 2024, υπογραμμίζοντας την εκθετική άνοδο της επιβατικής κίνησης.

Η ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2025, θέτοντας τις βάσεις για ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο, έτοιμο να υποδεχθεί με άνεση το αυξανόμενο πλήθος ταξιδιωτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου