Σειριακός κλέφτης από την Αλβανία ομολογεί 68 διαρρήξεις στην Αυστρία αξίας 1 δισ. ευρώ

Σειριακός κλέφτης από την Αλβανία ομολογεί 68 διαρρήξεις στην Αυστρία αξίας 1 δισ. ευρώ

Ένας 41χρονος Αλβανός ομολόγησε ότι διέπραξε 68 διαρρήξεις σε σπίτια στην Αυστρία, αφήνοντας πίσω του λεία συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Ο δράστης, ο οποίος δρούσε κυρίως νυχτερινές ώρες, φέρεται να εισέβαλε σε κατοικίες ενώ οι ένοικοι κοιμόντουσαν, από το 2015 έως το 2018.

Η εγκληματική του δράση άρχισε το 2015, με 45 διαρρήξεις να λαμβάνουν χώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους. Στη συνέχεια, ακολούθησαν άλλα δύο κύματα κλοπών: τον Ιούλιο του 2016 και το διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018, στις περιοχές της Κάτω Αυστρίας και του Λιντς.

Σε μια αξιοσημείωτη περίπτωση, ο δράστης αιφνιδιάστηκε από έναν ένοικο που τον αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τον σταματήσει. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο δράστης κατάφερε να δραπετεύσει, αφήνοντας πίσω του τα παπούτσια του.

Τελικά, συνελήφθη στη Γαλλία τον Μάιο του 2021, έπειτα από έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Εκτιώντας αρχικά ποινή στη Γαλλία, μεταφέρθηκε στη φυλακή Wels της Αυστρίας τον Μάρτιο του 2024. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από το Γραφείο Εγκληματικής Αστυνομίας της Άνω Αυστρίας, ομολόγησε συνολικά 68 διαρρήξεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου