Ζόραν Ζάεφ: Δεν θα παραιτηθούμε από την ταυτότητά μας

Ζόραν Ζάεφ: Δεν θα παραιτηθούμε από την ταυτότητά μας

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως η χώρα του δεν θα παραιτηθεί από την ταυτότητά της ώστε να προχωρήσει στην έναρξη των συνομιλιών για τη μελλοντική της ένταξη στην ΕΕ. 

"Η ταυτότητα της Βόρειας Μακεδονίας, εκτός από το να είναι υπερήφανη, είναι επίσης θέμα γεγονότων, επιστήμης, παράδοσης και το εθνικού συμβόλου του λαού μας. Δεν αποτελεί και δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων... Οι ευρωπαϊκές αξίες αποτελούν οδηγό για εμάς, αλλά η προστασία της ταυτότητας είναι επίσης ευρωπαϊκή αξία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν. 

Ο αποκλεισμός της διαδικασίας της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ από τη Βουλγαρία ήταν το κύριο θέμα συζήτησης με την Πρόεδρο Ούρυσλα φον ντερ Λάιεν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλιβερ Βάρχελι στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζάεφ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμετάσχει περισσότερο στην εξεύρεση λύσης για τον αποκλεισμό της διαδικασίας διαπραγμάτευσης της ΕΕ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε στο Twitter την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.

"Η Βόρεια Μακεδονία έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο και η ΕΕ προσβλέπει να την βοηθήσει με βασικά έργα στον τομέα της πράσινης ενέργειας και των μεταφορών, μέσω του οικονομικού και επενδυτικού μας σχεδίου για τα Δυτικά Βαλκάνια", έγραψε η Πρόεδρος. 

Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα: Γιατί δε μπορούν να ...
Όταν η υποψήφια της Αλβανίας στη Eurovision έδειρε...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη