Επιστολή Δημοκρατικού Κόμματος προς Κομισιόν για τη βουλευτική ασυλία της Olta Xhaçka

Επιστολή Δημοκρατικού Κόμματος προς Κομισιόν για τη βουλευτική ασυλία της Olta Xhaçka

Μετά την άρνηση της αριστερής πλειοψηφίας να εφαρμόσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την βουλευτική ασυλία της Olta Xhaçka, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διπλωματικό Σώμα στα Τίρανα για αυτή τη σκανδαλώδη κατάσταση.

Η απόρριψη της πλειοψηφίας θεωρήθηκε ως η πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από τη Συνέλευση σε 33 χρόνια δημοκρατίας. Με επίσημη επιστολή του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος ενημέρωσε τον Επίτροπο Διεύρυνσης και Γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Oliver Varhelyi, την ευρωβουλευτή Isabel Santos, η οποία είναι εισηγήτρια για την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και ολόκληρο το Διπλωματικό Σώμα.

Σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, αυτή η παρεμπόδιση εφαρμογής της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου στην υπόθεση της εντολής της βουλευτού Olta Xhacka έρχεται μετά από σαφείς αποδείξεις ότι η οικογένειά της έχει ωφεληθεί από το καθεστώς της στρατηγικής επένδυσης με την υπογραφή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, προϊσταμένου της, σε κατάφωρες συνθήκες παραβίασης του νόμου και σύγκρουσης συμφερόντων.

Πριν από λίγες μέρες, η Xhaçka είπε σε μια από τις τηλεοπτικές εκπομπές ότι ο σύζυγός της Artan Gaci ήθελε την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή για να μην «έρχεται κάποιος από το βουνό και βάλει την ομπρέλα του μπροστά στην παραλία». Αυτή η σκανδαλώδης δήλωση της Xhaçka έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και δείχνει την «υπερδύναμη» της προστατευόμενης από τον Ράμα μιας πρώην υπουργού που μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει που κανείς δεν «αγγίζει» την ασυλία της.

...

Η αφοπλιστική ειλικρίνεια της Xhaçka απογύμνωσε τον αλβανικό ψευτοσοσιαλισμό

Η συνέντευξη της βουλευτού Xhaçka στην εκπομπή της Grida Duma στο Top Channel προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο, καθώς αποκάλυψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις πραγματικές προτεραιότητες της σοσιαλιστικής ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου